Mai multi agenti ai Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) au verificat miercuri acte la Ministerul Transporturilor referitoare la platile realizate de Metrorex catre constructorii magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei), potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews.ro.

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) suspecteaza plati supraevaluate catre consortiul de firme condus de Astaldi, plati ce ar fi fost realizate cu complicitatea unor agajati Metrorex, companie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor citate de Hotnews.ro.

Reprezentantii ministerului Transporturilor au confirmat pentru publicatia citata ca agentii OLAF au verificat la Metrorex documente legate de Magistrala 5 de metrou, dar ca nu au dat detalii despre ce vizeaza descinderea. "OLAF poate veni oricand in control. Este vorba de un contract pe fonduri europene, ce se apropie de final, deci controlul poate fi doar o etapa procedurala", au precizat reprezentantii MT.

Magistrala 5 de metrou va fi gata abia in primul trimestru din 2019, potrivit unui document oficial citat de Digi24. La finalul lunii iulie 2017, fostul director Metrorex, Marin Aldea, anunta, cu ocazia finalizarii sapaturilor tunelului la prima parte din Magistrala 5 de metrou, ca se va putea circula pe sectiunea de metrou Valea Ialomitei - Eroilor, incepand cu semestrul al doilea al anului 2018.

OLAF este o institutie a Comisiei Europene care verifica modul in care sunt cheltuite fondurile europene de statele membre UE. Rapoartele si sesizarile OLAF stau la baza unor anchete judiciare.

Cand se va deschide...
Citeste si: Cand se deschide circulatia rutiera in Drumul Taberei?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Pierdere la bugetul Metrorex dupa angajarea de personal pentru M5