Serban Sturdza, presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, ii atrage atentia, din nou, Gabrielei Firea si critica, intr-o postare pe Facebook, o serie de interventii pe care Primaria Capitalei ar urma sa le desfasoare asupra unor strazi in perioada urmatoare. Acesta invita Consiliul General al Municipiului Bucuresti la o dezbatere ce are ca scop gasirea unor solutii mai sustenabile.

Solicitarea presedintelui OARB vine in urma comunicatului de presa al Primariei Capitalei privind bugetul pentru 2018, in care se regaseste si o initiativa ce vizeaza Calea Calarasi si bulevardul Corneliu Coposu, respectiv supralargirea acestora intre strada Sf. Vineri si Soseaua Mihai Bravu. Va prezentam mai jos postarea acestuia:

"Am luat la cunostinta despre preocuparile dumneavoastra legate de penetrari, strapungeri si supralargiri. Acu' eu ce sa va spun, sunt unii pentru care solutiile urbanistice se opresc aici. Si v-au propus, pe cale de consecinta siluirea Caii Calarasilor. Care calarasi, sunt sigur ca se intorc in mormant... Noi, cei de la OAR Bucuresti, credem ca se poate si altfel.

Asta e, noi nu avem vocatia buldozerului, indiferent ce ar barfi unu' s-altu'. Noi credem ca vremea demolarilor stupide s-a incheiat odata cu Epoca de Aur. Iar opinteala lui Sorin Oprescu asupra Pietei Matache trebuie sa ramana o mitocanie izolata si o rusine singulara. Destinsa Doamna PG al PMB, va rog sa nu va incordati.

Am invitat la sediul OAR Bucuresti mai multi consilieri municipali pentru a discuta chestiunea legata de penetrari si strapungeri. Cat despre supralargiri... Faptul ca nu v-am invitat si pe dumneavoastra nu trebuie luat personal. Am incercat de zeci de ori sa intram in legatura cu domnia voastra. Si nu am reusit. Se vede ca aerul tare al inaltimilor politicii v-a facut surda la strigatele profesionistilor umili care incearca sa salveze Bucurestiul. Inchei cu o rugaminte. Va rog din tot sufletul ca firea voluntara sa nu va faca necrutatoare cu consilierii municipali care vor veni la dezbatere!"


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De la "E o zi importanta pentru bucuresteni" la "plecati din Capitala"