Ministerul Justitiei da aviz pozitiv pentru Ordonanta de urgenta care ar corecta unele efecte ale „Revolutiei fiscale”, dar avertizeaza ca ordonanta poate fi declarata neconstitutionala, daca o contesta cineva, anunta Digi24.

Ordonanta de urgenta care ar corecta unele efecte ale „Revolutiei fiscale” ar urma sa fie emisa de Guvern, in sedinta de joi.

In avizul Ministerului Justitiei se arata ca „stabilirea in sarcina angajatorilor a obligatiei de a suporta o parte din sarcina fiscala datorata conform legii de catre anumite categorii de angajati ar putea contraveni principiului justei asezari a sarcinilor fiscale stipulat in Constitutie”.

„Ministerul Justitiei nu isi poate asuma responsabilitatea cu privire la efectele aplicarii masurilor, inclusiv cu privire la posibilitatea aparitiei unor situatii litigioase”, mai arata institutia.

In punctul de vedere transmis pe ordonanta care ar trebui sa corecteze cateva nereguli provocate de transferul contributiilor de la angajator la angajat, Ministerul Justitiei arata ca situatia extraordinara a fost creata prin adoptarea OUG 79/2017, practic ordonanta adoptata de Guvern anul trecut, prin care facea schimbari la Codul fiscal.

Consiliul Economic si Social a avizat proiectul Guvernului care corecteaza Revolutia Fiscala, dar cu unele observatii.

Angajatii part-time, din cele patru categorii cuprinse in OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic si Social (CES), vor plati contributii sociale doar pentru sumele primite, restul, pana la suma aferenta salariului minim pe economie, urmand a fi suportata de angajator, in conditiile in care exista riscul ca unii angajati sa renunte la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat joi ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri