Camera Deputatilor dezbate, luni, proiectul de Lege pentru "Inocenta Copilariei" privind interzicerea cursurilor de educatie sexuala in invatamantul prescolar, primar si gimnazial, fara acordul scris al parintilor sau tutorelui, potrivit ordinii de zi publicata pe site-ul institutiei.

Legea pentru inocenta copilariei prevede sanctionarea profesorilor si a scolilor care predau educatie sexuala in absenta unui acord scris al parintilor, noteaza realitate.net.

Proiectul a fost adoptata tacit de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Deputatul Ninel Peia, cel care a depus legea, spune ca educatia sexuala incurajeaza pornografia si prozelitismul pentru homosexualitate, iar elevi care au ajuns la psiholog traumatizati de informatiile despre sexualitate primite la scoala.

"Sub diferite pretexte, unele de-a dreptul hilare, precum acela ca tot mai multe fetite de 11 ani merg deja la psiholog ca sa-si trateze problemele din dragoste, sau ca prin educatia sexuala predata unor copii intre sase si zece ani vor fi salvate, ulterior, vieti omenesti prin adoptarea unor solutii contraceptive corecte, in scolile copiilor nostri se introduc, pe ascuns, ponografia, prozelitismul LGBT si incitarea la punerea in aplicare a diverselor forme de sexualitate devianta", spune initiatorul legii.

Peia sustine ca decizia trebuie sa apartina parintilor sau tutorilor pentru ca tanarul sau tanara sa participe la cursuri de informare sexuala.

"Dar, incadrarea tuturor copiilor de o anumita varsta la astfel de „educatie", in masa, fara discernamant, poate marca un suflet mai plapand pentru intreaga sa viata. Cu ce este de vina un astfel de copil pentru a-i ingradi sansele unei dezvoltari firesti, in limitele normalitatii si a bunului simt comun? Va plati oare „dascalul" pentru aceste traume? Nu, plata o vor face mai intai parintii si apoi amaratul de copil a carui viata va fi mereu alta decat cea pe care o merita".

Exista deja scoli unde "copile de 10 ani pleaca rusinate de la aceste „cursuri”, sunt baieti care nu mai inteleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rau sa ai sentimente erotice pentru Ionel si nu pentru Diana", mai spune Peia. Copiii sunt "traumatizati de informatii care nu sunt, nu au fost si nici nu vor fi specifice unei copilarii normale, a singurei faze din viata fiecaruia care a fost binecuvantata cu miracolul inocentei".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri