Deputatii europeni au cerut o evaluare a regimului actual al orei si, daca este necesar, o revizuire a regulilor, intr-o rezolutie adoptata joi in Parlamentul European la Strasbourg, informeaza legislativul european intr-un comunicat de presa, noteaza Agerpres.

Initiative cetatenesti au aratat o anumita ingrijorare fata de modificarea bi-anuala a orei, care marcheaza inceputul si sfarsitul perioadei de vara si care are loc in prezent in ultimul weekend din martie si, respectiv, octombrie. Numeroase studii nu au reusit sa traga o concluzie clara, dar indica anumite efecte negative asupra sanatatii umane, spun deputatii. Ei cer Comisiei sa evalueze in detaliu directiva privind ora de vara si, daca este cazul, sa propuna revizuirea ei.

Rezolutia a fost adoptata cu 384 de voturi pentru, 153 impotriva si 12 abtineri.

Directiva privind aranjamentele actuale ale schimbarii orei, care a intrat in vigoare in 2001, stabileste o data si o ora comune pentru inceperea si incheierea perioadei de vara in Uniunea Europeana, cu scopul de a ajuta functionarea efectiva a pietei interne, mentioneaza comunicatul citat.

Guvernul Finlandei face lobby pentru eliminarea procedurii de trecere la ora de vara in Uniunea Europeana, dupa ce anul trecut peste 70.000 de finlandezi au semnat o petitie in acest sens, potrivit AP.

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri