Angajatii transportului public feroviar au protestat, vineri, timp de trei ore, in fata Ministerului Transporturilor, fiind nemultumiti de subfinantarea sistemului public de transport feroviar, precum si fata de statutul personalului feroviar. potrivit Agerpres.

Angajatii CFR au agitat pancarte pe care scria: "Vrem conditii de munca si salarii decente", "Vrem o cale ferata moderna", "Vrem automotoare noi", "Opriti subfinantarea CNCF CFR", "Vrem rame electrice noi".

Gheorghe Chitu, presedintele sindicatului Miscarea Feroviara, a declarat ca a fost depus un memoriu la ministrul Transporturilor.

"Conditiile de transport sunt foarte dificile, conditiile de siguranta sunt foarte periculoase, am ajuns sa cumparam din proprii bani atat scule, cat si piese, ca sa mentinem acest transport feroviar. A fost prezentat un memoriu domnului ministru, iar dansul a venit cu o notificare catre noi si o promisiune ca se vor indrepta lucrurile, dar nimic concret", a spus Chitu.

Angajatii sistemului public de transport feroviar au comemorat la Bucuresti 85 de ani de la inabusirea violenta a grevei ceferistilor din 16 februarie 1933, conform unui comunicat al Confederatiei Nationale Sindicale Meridian.

Citeste si:
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017
Retrospectiva 2017: Doar 15...

"Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si federatiile sindicale feroviare FNFMCV, FNSIF, FNDF, FMLR, ELCATEL, FAF vor comemora la Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, 85 de ani de la Greva Ceferistilor din 1933 prin depuneri de coroane la Monumentul Eroilor CFR 1916-1918 din fata Garii de Nord (intre orele 9:40-10:00), precum si la placa comemorativa din Parcul din fata Ministerului Transporturilor (intre orele 10:00-10:30)", se arata in comunicat.

Printre nemultumirile sindicalistilor se numara tergiversarea aprobarii Legii privind Statutul Personalului Feroviar, subfinantarea infrastructurii feroviare de stat (subfinantarea CNCF "CFR" SA), lipsa achizitiilor de material rulant nou, efectuarea cu intarziere a platilor salariilor lunare a angajatilor SNTFC CFR Calatori SA si CN CF CFR S si instrainarea si/sau distrugerea spitalelor CFR care sunt patrimoniu al Cailor Ferate Romane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce a facut si ce va face Oradea cu banii europeni?