Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania se afla pe primul loc in topul statelor europene cu cele mai multe cazuri de rujeola inregistrate in 2017, fiind urmata indeaproape de Italia si Ucraina, scrie Hotnews.

Europa a inregistrat o crestere puternica a cazurilor de rujeola in 2017, situatia fiind considerata drept o tragedie de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Mai mult, Romania se afla pe primul loc in topul statelor europene cu cele mai multe cazuri de pojar inregistrate anul trecut, respectiv 5.562, fiind urmata indeaproape de Italia, cu 5.006 cazuri si Ucraina, cu 4.767.

De asemenea, Europa s-a confruntat, anul trecut, cu o crestere de 400% a numarului cazurilor de rujeola, perioada in care au fost afectate peste 20.000 de persoane, fata de 5.273 in 2016.

Din cauza rujeolei, 35 de persoane si-au pierdut viata in 2017.

Citeste si:
Merge bine piata muncii? Numarul somerilor, tot mai mic in 2019
Merge bine piata muncii?...

Potrivit expertilor, una dintre cauze este lipsa vaccinarii, acestia sustinand ca increderea oamenilor in vaccinuri a scazut.

"Fiecare persoana din Europa care este afectata de pojar ne aminteste ca adultii si copiii nevaccinati, indiferent unde locuiesc, sunt supusi riscului de a intra in contact cu boala, precum si de a o raspandi catre alte persoane care nu au putut fi vaccinate. Acest obstacol nu ne poate opri din a fi generatia care isi va elibera copiii de la aceste boli pentru totdeauna", a declarat Zsuzsanna Jakab, din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Sursa foto: Romolo Tavani / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Volkswagen ID.3 1ST este expus in weekend in mall Baneasa