Senatul a adoptat, in sedinta plenului de miercuri, 21 februarie, o propunere legislativa prin care Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui - devine zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, scrie Digi24.

Propunerea legislativa, initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic, a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata cu 86 de voturi 'pentru', 1 impotriva si o abtinere, potrivit Digi24.

"Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. In Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 - 17 zile de sarbatoare legala. (...) Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an", se precizeaza in expunerea de motive a actului normativ.

Potrivit Codului muncii, romanii au in prezent urmatoarele zile ca sarbatori legale in care nu se lucreaza: 1 si 2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane); prima si a doua zi de Paste; 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului); prima si a doua zi de Rusalii; 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfantul Andrei); 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei); 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun).

Actul normativ va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, ca for decizional. Daca decizia Senatului primeste si votul pozitiv al deputatilor, numarul sarbatorilor legale va ajunge la 15.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri