Consiliul general al Primariei Capitalei voteaza astazi bugetul pentru anul 2018. Mai exact, este vorba despre impartirea si gestionarea a peste un miliard de euro. Potrivit primarului Gabriela Firea, 111 milioane de euro sunt alocati pentru Sanatate, de doua ori mai multi bani fata de anul trecut, in timp ce Catedrala Mantuirii Neamului primeste peste 3 milioane de euro, scrie Digi24.

„O suma-record pentru sanatate, si anume 111 milioane de euro, o suma dubla sau aproape tripla fata de anii trecuti”, a anuntat Gabriela Firea in sedinta CGMB.

De asemenea, Firea a tinut sa vorbeasca de constructia viitorului spital regional, de finalizarea spitalului Gomoiu, dar si despre o noua maternitate.

„Faptul ca construim spitalul metropolitan nu inseamna ca cele 19 spitale aflate in admininistrarea PMB vor fi lasate de izbeliste, toate cele 19 spitale ale Municipiului Bucuresti intra anul acesta in procese de consolidare renovare, extindere, dotare cu aparatura de inalta eficienta”, a spus Firea.

Ea a vorbit si despre criticile aduse Primariei pentru finantarea Catedralei Mantuirii Neamului.

„Inca mai auzim in spatiul public referiri de la persoane cu nivel intelectual crescut care fac o comparatie pe care eu o consider de nedorit. Cred ca e nedrept si chiar nedemn sa se spuna: nu dati bani la biserici pentru ca taiati de la sanatate. Catedrala Mantuirii Neamului nu e o biserica oarecare, e ceea ce vom lasa copiilor nostri in anul centenar, e un proiect ce se finalizeaza in anul centenar”, a spus edilul.

„Nu imi e rusine, sunt mandra sa spun ca sunt romanca, crestin ortodoxa, respect pe fiecare in parte. A aloca 111 milioane de euro pentru sanatate si 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului e o decizie inteleapta, corecta”, a spus Firea.

Potrivit bugetului Capitalei, cei mai multi bani, 231 de milioane de euro, merg catre investitiile in infrastructura. Printre prioritatile din acest domeniu se afla modernizarea Pietei Eroii Revolutiei.

Extinderea retelelor de utilitati va costa primaria 214 milioane de euro. Alte 113 milioane de euro merg catre programele sociale. Din acesti bani vor fi platite si ajutoarele pentru intemeierea familiei si pentru nastere, introduse anul trecut.

In buget sunt prevazuti bani si pentru subventiile pentru RATB si pentru RADET, in total 189 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri