Patriarhia Romana planuieste sa construiasca un cartier rezidential pe strada Pajurei, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat in avizare la Primaria Capitalei, scrie Hotnews.

Cartierul rezidential cu blocuri de 8 etaje ar urma sa fie construit pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Roxana Wring, consilier USR, spune ca Patriarhia vrea un regim de inaltime superior celui din zona, iar strada pe care ar urma sa se edifice cladirile are doar 6 metri si trotuar pe o singura parte.

"Imobiliarele sunt sfinte! Asta este si parerea Patriarhiei Romane, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor sa faca acolo blocuri de 8 etaje, fortand pe cat se poate reglementarile: regim de inaltime superior celui din zona, strada de acces de doar 6 metri si trotuar pe o singura parte", a scris Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

Aceasta cere ca BOR sa isi foloseasca banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului si sa nu mai ceara bani de la primarii.

"Asadar BOR isi foloseste banii pentru investitii imobiliare. Recomandarea mea este sa-i foloseasca pentru Catedrala si sa nu mai ceara fonduri de la primarii. Va amintesc ca Uniunea Salvati Romania - USR este singurul partid care a cerut ca institutiile publice sa nu mai aloce bani pentru Catedrala. Intentia Patriarhiei de a construi un ansamblu rezidential pe 5000 de mp este inca o dovada ca solicitarea USR este justificata", a mai scris Roxana Wring.

Potrivit bugetului pe anul 2018, Primaria Capitalei a alocat 10 milioane de euro pentru biserici (circa 45.463.000 lei). Concret, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

In 2017, Primaria Capitalei a alocat pentru biserici 65 milioane lei. Din aceasta suma, doar pentru Catedrala Mantuirii Neamului s-au alocat 19,5 milioane in 2017.

De asemenea, tot in 2017, Primaria sectorului 1 a alocat 20 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar Primaria sectorului 5 a alocat 12 milioane lei pentru biserici, dintre care 9 milioane lei pentru Catedrala.

Sursa foto: Danilovski / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri