Berlin este cel mai bun oras, din 110 analizate, in care millennialii pot trai. Canada este tara cu cele mai multe orase incluse in top 20 orase in care tinerii din generatia Y pot trai, munci si calatori, potrivit unui studiu recent. Bucurestiul se afla la coada listei, abia pe locul 98.

Lista cu orasele in care millennialii pot trai si munci este realizata tinand cont de mai multi factori, printre care ecosistemul de startup-uri, chiria locuintelor, toleranta fata de imigranti si calitatea vietii de noapte. Nestpick realizeaza acest clasament pentru al doilea an consecutiv, pentru a identifica orasele care atrag cu succes tinerii din generatia Y si, prin urmare, forta de munca.

"Millennialii cresc intr-o lume din ce in ce mai accesibila, in care internetul le deschide nenumarate usi, spre deosebire de parintii lor care doar visau la lucrurile care acum tinerilor le sunt la indemana. Acum este posibil sa traiesti si sa lucrezi in orice colt al lumii, iar aceste noi posibilitati "slefuiesc" felul in care se vor arata generatiile viitoare", a declarat Omer Kucukdere, managing director la Nestpick. "Trebuie sa invatam sa ne adaptam nevoilor tinerilor pentru a avea o economie prospera", a adaugat acesta.

Berlin conduce lista oraselor in care pot trai tinerii din generatia Y. Clasamentul primelor 20 de orase continua cu Montreal, Londra, Amsterdam, Toronto, Vancouver, Barcelona, New York, Koln, Manchester, Hamburg, Bristol, San Francisco, Austin, Paris, Miami, Munchen, Lisabona, Glasgow, Madrid. Scorurile sunt curpinse intre 1 si 10, 10 fiind cel mai mare.

Bucuresti se afla abia pe locul 98 din 110.

Tinerii pentru care ecosistemul de business este cel mai important criteriu atunci cand isi aleg orasul in care vor sa locuiasca ar trebui sa tina cont de urmatorul clasament: San Francisco, New York, Kuala Lumpur, Miami, Los Angeles, Seattle, Beijing, Londra, Portland, Austin.

Clasamentul oraselor in care pot trai millennialii, realizat in functie de preturile la mancare, chirie, viteza la internet, arata in felul urmator: Seul, Taipei, Bangkok, Brno, Bucuresti, Praga, Porto, Mexico City, Budapesta, Guadalajara.

In functie de toleranta fata de alte culturi, lista este urmatoarea: Helsinki, Toronto, Vancouver, Londra, Oslo, Copenhaga, Montreal, Amsterdam, Manchester, Stockholm.

In functie de posibilitatile de petrecere a timpului liber, primele 10 orase sunt: Buenos Aires, Berlin, Barcelon, Koln, Amsterdam, Montreal, Hamburg, Bogota, Bangkok, Rio de Janeiro.

"Orasele care atrag millennialii pot deveni centre economice eficiente, deoarece acesti tineri vin cu idei de afaceri, sunt deschisi catre proiecte noi si pot mentine un bun echilibru de egalitate sociala", a spus mai spus Omer Kucukdere.

Alte concluzii interesante care au reiesit din studiul celor de la Nestpick:

  • Beijing este orasul cu cel mai bun scor la categoria "angajabilitate". Pe locurile doi si trei se afla San Francisco si Austin.
  • New York are cel mai bun scor la categoria "ecosistem de start-up-uri", urmat de San Francisco si Londra.
  • Hong Kong sta cel mai bine la capitolul "turism". Urmeaza Bangkok si Londra.
  • Guadalajara are cel mai bun scor la "cazari", urmat de Monterrey si Medellin.
  • In Bangkok se mananca cel mai bine. Urmeaza Kuala Lumpur si Lima pe locurile doi si trei.
  • Olso este orasul cel mai bine cotat la capitolul "transport". Urmeaza Washington si Paris.
  • Orasele japoneze Tokyo si Osaka au primit cele mai bune scoruri la capitolul "sanatate", urmate de Singapore.
  • Seul are cea mai mare viteza la internet, urmat de Bergen si Denver.
  • Londra are cele mai bun universitati. Urmeaza Paris si Seul.
  • Noua Zeelanda a obtinut cel mai bun scor la capitolul "toleranta fata de imigranti". Urmeaza Canada si Norvegia.
  • Berlin are cea mai animata viata de noapte. Urmeaza Paris si Melbourne.
  • In Beijing sunt cele mai bune preturi la bere. Urmeaza Medellin si Bogota.
  • In Miami se organizeaza cele mai bune festivaluri. Pe locurile doi si trei se afla Washington si Paris.

Sursa foto: Shutterstock / Eugenio Marongiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri