Tarile asiatice le intrec pe cele europene in ceea ce priveste puterea pasaportului, Japonia si Singapore fiind statele care emit cele mai valoroase pasapoarte, cetatenii avand acces facil in 180 de tari, in timp ce germanii beneficiaza de acces in 179 de tari, potrivit unui clasament actualizat in timp real, realizat de compania Henley&Partners.

Printre tarile care au simplificat procesul de calatorie pentru cetatenii japonezi si singaporezi se numara Uzbekistan, care, recent, a simplificat cerintele pentru acordarea vizelor oferind cetatenilor din sapte state calatorii fara sa fie nevoie de viza, daca acestea dureaza pana in 30 de zile, noteaza publicatia Quartz.

Germania a detinut timp de cinci ani prima pozitie in clasamentul statelor cu cele mai valoroase pasapoarte.

Danemarca, Finlanda, Franta, Italia, Suedia, Spania si Coreea de Sud isi impart locul secund in clasament, cetatenii din aceste tari avand acces facil in 178 de tari.

Pasaportul locuitorilor din Suedia, Irlanda, Statele Unite si Canada le permite sa calatoreasca simplu in 176 de tari, fiind urmati de belgieni, australieni si greci, care calatoresc in 174 de tari.

Romania ocupa locul 19 in clasament, cetatenii avand acces facil in 157 de state, la egalitate cu San Marino si Andorra.

Ungaria ocupa locul 9 in clasament, cu 171 de tari, iar Bulgaria ocupa locul 20, cu 156 de tari.

Henley&Partners calculeaza accesibilitatea pasapoartelor pe baza calatoriilor care se pot realiza in tari unde nu este necesara visa sau tari in care cetatenii pot aplica pentru o viza la intrarea intr-o tara, un permis de vizitator sau o acreditare electronica de calatorie (electronic travel authority). Indexul cuprinde date oferite de Autoritatea Internationala de Transport Aerian si informatii disponibile online. Indexul cuprinde 199 de pasapoarte diferite si 219 de destinatii de calatorie.

Sursa foto: Chintung Lee / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri