Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 73, potrivit Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Ultima persoana care a murit din cauza gripei avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata antigripal, potrivit Agerpres. Este vorba despre o femeie de 58 de ani din judetul Hunedoara. Cazurile de gripa confirmate in laborator in acest sezon au crescut de aproape 60 de ori fata de sezonul precedent.

Potrivit specialistilor, in acest sezon se remarca o forma mai agresiva a gripei, cauzata de noi tulpini ale virusului A H3N2. In sezonul 2016-2017 de supraveghere a infectiilor respiratorii si a gripei, pana in 10 ianuarie au fost confirmate in laborator 230 de cazuri de gripa, dintre care 172 de tip A subtip H3N2, 54 de tip A nesubtipate si patru cazuri de tip B.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile atentioneaza ca gripa este o boala grava care afecteaza anual intre 5 si 15 la suta din populatie, iar cea mai sigura masura de prevenire a imbolnavirii este vaccinarea.

Sursa foto: Shutterstock / i viewfinder

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri