Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 73, potrivit Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Ultima persoana care a murit din cauza gripei avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata antigripal, potrivit Agerpres. Este vorba despre o femeie de 58 de ani din judetul Hunedoara. Cazurile de gripa confirmate in laborator in acest sezon au crescut de aproape 60 de ori fata de sezonul precedent.

Potrivit specialistilor, in acest sezon se remarca o forma mai agresiva a gripei, cauzata de noi tulpini ale virusului A H3N2. In sezonul 2016-2017 de supraveghere a infectiilor respiratorii si a gripei, pana in 10 ianuarie au fost confirmate in laborator 230 de cazuri de gripa, dintre care 172 de tip A subtip H3N2, 54 de tip A nesubtipate si patru cazuri de tip B.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile atentioneaza ca gripa este o boala grava care afecteaza anual intre 5 si 15 la suta din populatie, iar cea mai sigura masura de prevenire a imbolnavirii este vaccinarea.

Citeste si:
INSP: Numarul deceselor din cauza gripei a ajuns la 99
INSP: Numarul deceselor din...

Sursa foto: Shutterstock / i viewfinder

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
INSP: Inca un deces din cauza gripei, numarul total a ajuns la 128