Gabriela Firea, edilul din Bucuresti, a anuntat ca isi va da demisia din toate functiile PSD, in situatia in care nu se rezolva problemele grave ale Capitalei. Firea este suparata pe Guvern, deoarece ministrii PSD se lasa condusi de directorii si comisiile din perioada tehnocratilor, scrie Ziare.com. Later edit: Liviu Dragnea ii da dreptate Gabrielei Firea si promite schimbari la secretarii de stat.

"Imi voi da demisia din toate functiile politice si raman simplu membru de partid. Daca intr-un timp rezonabil, problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu imi dau demisia din toate functiile politice. Am stabilit cu doamna Dancila un calendar pentru toate problemele sensibile", a declarat Gabriela Firea, luni, inainte de sedinta CEx a PSD.

Cu toate acestea, primarul Capitalei nu a mentionat care este acest "timp rezonabil" in care vrea sa fie rezolvate problemele Bucurestiului si dupa care si-ar depune demisia din functiile avute in PSD.

Ea a precizat ca este suparata pe Guvern pentru ca niciunul dintre premierii din ultimul an - Sorin Grindeanu si Mihai Tudose - nu a ajutat-o sa duca la bun sfarsit proiectele Capitalei.

"Ministrul, daca nu e in stare sa conduca si se lasa subjugat, inseamna ca nu e bun de ministru. Aici intervine problema politica. Cei care blocheaza proiectele Capitalei blocheaza proiectele din tara", a acuzat Firea.

"E vorba de oameni care lucreaza in ministere, care reprezinta interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate sa spuna ca nu poate pentru ca nu-l lasa directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasa subjugat de directori, nu e bun de ministru (...) E momentul in care ministrii care se lasa dusi de nas sa plece".

Raspunsul lui Liviu Dragnea nu a intarziat sa apara: Ce a spus doamna Firea e adevarat

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, ii da dreptate Gabrielei Firea, care s-a plans luni, inainte de intrarea la Comitetul Executiv al partidului, ca sunt ministri care se lasa condusi de directorii din subordine. Drept reactie, acesta a anuntat ca urmeaza schimbari la secretarii de stat, noteaza Ziare.com.

"Am citit si ce a spus si am si vorbit cu doamna Firea. I s-au pus probabil bete in roate", a tinut sa precizeze Liviu Dragnea, inainte de Comitetul Executiv al PSD.

Acesta a anuntat si ca se vor lua masuri, pentru a remedia problemele denuntate de Firea.

"Urmeaza schimbarile la secretarii de stat. Ce a spus doamna Firea e adevarat. Am avut o discutie cu ea si cu primarii de sectoare, si separat cu doamna prim-ministru, s-a facut un plan de colaborare serios intre Guvern si Primaria Bucuresti, sunt angajamente pe care mi le-am luat si eu si doamna Firea in campanie pentru parlamentare", a explicat liderul PSD.

Cu privire la o alta reclamatie a Gabrielei Firea, cum ca in partid se vorbeste mai mult despre putere si functii decat despre administratie si guvernare, Dragnea a fost, si aici, de acord: "Am spus si aseara la intalnirea cu toti presedintii de organizatii. Cei care nu inteleg ca societatea romaneasca a evoluat, ca PSD a evoluat, atunci inseamna ca au ramas ancorati in trecut. PSD nu mai accepta in profunzimea lui ciondaneli si intrigi mici pentru functii si functioare".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri