Ludovic Orban a fost achitat luni de acuzatia ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala, scrie Digi24.

Ludovic Orban, liderul PNL, a fost achitat luni de acuzatia ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala. Inalta Curte a confirmat verdictul primei instante, astfel ca presedintele PNL beneficiaza de o decizie definitiva a justitiei.

Ludovic Orban era acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Liderul PNL a fost trimis in judecata pe data de 17 mai 2016, de catre procurorii DNA, care l-au acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine foloase necuvenite. In 11 aprilie 2016, ziua in care a fost pus sub control judiciar, Orban a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, el ramanand deputat pana la incheierea mandatului, in decembrie 2016.

In 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecatori al instantei supreme. Decizia nu a fost definitiva si a fost contestata la completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Citeste si:
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Mihai Chirica a confirmat...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »



Citeste si
BREAKING PSD planuieste sa boicoteze investirea Guvernului Orban 2
Setari Cookie-uri