Romania se afla in urma Albaniei si Ungariei la consumul de medicamente, iar perspectivele nu sunt bune, a declarat Iulian Trandafir, CEO Farmexpert, la conferinta HealthCare Trends, organizata de wall-street.ro.

Piata medicamentelor din Romania a ajuns la 15,5 miliarde de lei. Cresterea pe produse cu prescriptie este de 2%, ceea ce inseamna ca piata nu a crescut deloc. Pe medicamentele fara prescriptie, cresterea a fost mai mare, ajungand la 16%, ceea ce inseamna ca "vizita la medic a devenit optionala", a declarat Iulian Trandafir, CEO Farmexpert.

Viitorul pe piata medicamentelor nu arata deloc bine. Romania sta foarte prost la consumul de medicamente. "Suntem in urma Albaniei si Ungariei", a adaugat Iulian Trandafir.

De vina pentru accesul limitat al pacientilor romani la medicatie este si taxa clawback. Fara o recalculare, Romania nu va avea parte de o piata farmaceutica asa cum ar trebui sa fie. "Vor aparea probleme mari", atrage atentia CEO-ul Farmexpert.

"Taxa clawback are mai multe hibe, dar, in mod deosebit una mare. Se aplica si adaosurilor de distributie si de farmacie. Nu e un calcul bine facut. Initial, taxa se aplica si pe TVA", a adaugat Iulian Trandafir.

Acesta trage un semnal de alarma si spune ca daca taxa clawback va ajunge la 26%, mai multe medicamente vor disparea de pe piata.

Partenerii Conferintei HealthCare Trends sunt RASCI, FARMEXPERT, Spitalul Monza, 7card, apmgr, Clinica Zetta, HTSS si Terapia Sun PHARMA Company.

Citeste si: Amelia Tataru, APMGR: Taxa clawback este absolut ucigatoare. Medicamentele de 10-20 de lei vor disparea

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri