Persoanele carora urmeaza sa le expire pasaportul vor fi avertizate prin SMS, printr-un sistem de notificare ce devine functional incepand de miercuri, scrie Agerpres.

Masura este aplicata de Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Generala de Pasapoarte, si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, cu scopul de a eficientiza procesul de eliberare a pasapoartelor.

"Detinatorii de pasapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un numar de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informati ca le expira pasaportul, cu una pana la trei luni inainte. Prin acelasi mesaj, cetatenii vor fi incurajati sa se programeze din timp pentru a evita timpii mari de asteptare din perioada de vara", informeaza un comunicat al MAI transmis miercuri AGERPRES.

"Pasaportul dumneavoastra va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)", va fi textul standard al mesajului.

Pentru SMS-urile transmise la nivel national va figura ca semnatar D.G. Pasapoarte, iar in strainatate - Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numarul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurand termenul PASAPOARTE.

De asemenea, in luna martie, vor primi un SMS de notificare cetatenii carora le-a expirat pasaportul in ultimele sase luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispozitie de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Calatorie - E-Pass, Compania Nationala Imprimeria Nationala, in urma unei proceduri de achizitie derulata prin SEAP.

"Printre demersurile initiate de MAI si MAE pentru simplificarea procedurilor de obtinere a pasaportului si de reducere a aglomeratiei de la structurile de pasapoarte, care se inregistreaza mai ales vara, se numara interconectarea sistemelor informatice ale celor doua ministere, masuri pe linie legislativa (ex. proiectul de lege pentru cresterea valabilitatii pasapoartelor), de resurse umane (ex. incadrarea de personal din sursa externa pentru serviciile de pasapoarte), precum si organizarea unei campanii de constientizare a cetatenilor cu privire la necesitatea de a-si face pasaport din timp pentru a evita aglomeratia din perioada concediilor", se arata in comunicat.

Sloganul campaniei este "Anul are 12 luni, nu astepta vara! Documentele de calatorie pot fi facute din timp".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri