Calatorii vor putea circula pe Magistrala 5, sectiunea Valea Ialomitei-Eroilor, in prima parte a anului urmator, daca licitatia privind sistemul de siguranta al circulatiei va fi finalizata la timp, a declarat joi, Constantin Mustatea, director de investitiii si achizitii publice al Metrorex, in cadrul vizitei santierelor de metrou.

“In acest moment, nu ne mai lipseste decat sa finalizam statiile si sa facem acel sistem de siguranta al circulatiei, cu care suntem, in momentul de fata, putin blocati. Se deruleaza licitatia, au existat contestatii de la faza premergatoare a depunerii de catre potentialii ofertanti a ofertelor. Ulterior, ca urmare a finalizarii evaluarii tehnice, exista o contestatie care este acum pe rolul tribunalului Bucuresti cu termen 26 martie”, a declarat Mustatea, adaugand ca spera ca contractul sa se semneze, cel tarziu, in luna iunie, iar lucrarile sa se finalizeze in aproape 9 luni.

“In momentul in care noi incheiam acest contract, speram sa facem un grafic de lucrari astfel incat sa se finalizeze mai devreme de acele 9 luni, cel putin partea care depinde de siguranta calatorilor, pentru circulatia trenurilor de pe aceasta sectiune”, a mai spus reprezentantul Metrorex.

Probele instalatiilor si cailor de rulare vor putea fi incepute la finalul anului 2018.

“Conditionat de sistemul de siguranta al traficului, pentru ca trenul nu poate circula fara acest sistem, putem sa incepem probe ale instalatiilor, inclusiv ale caii de rulare, spre sfarsitul acestui an, astfel incat, daca avem si sistemul finalizat, la inceputul anului viitor, sa zicem primul trimestru. Suntem intarziati, dar intarzierile acestea au depins de o serie de factori”, a mai spus Mustatea.

Stadiul lucrarilor statiilor de metrou

Lucrarile de structura la statiile de metrou sunt peste 90% finalizate, iar cele de finisaje variaza intre 5% si 99%.

La statia Raul Doamnei, lucrarile de finisaje sunt realizate in procent de 5-7%. In statiile Eroilor si Parc Drumul Taberei, finisajele sunt finalizate in procent de 50%, iar la Valea Ialomitei, lucrarile de structura sunt complet realizate, iar cele de finisaje sunt in procent de 93%.

In statia Favorit, lucrarile de structura sunt 100% realizate, iar cele de finisaje sunt in procent de 95% realizate.

“Statia Favorit mai asteapta doar cateva elemente de finisaj si este in proportie de 98% finalizata, restul de 2% depinde de aducerea catorva panouri de inchidere si mici elemente de aliniere, curatenie si parte de autorizare a elementelor de transport calatori, precum lifturi”, a declarat Mustatea.

Pe magistrala 5, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor vor circula 10 trenuri tip Bombardier din flota actuala.

Circulatia rutiera si traseul tramvaiului 41

Tramvaiul 41 va fi deviat pe o perioada destul de lunga, dar va functiona in permanenta, pentru a se lucra la
pasajul de subtraversare a statiei Brasov si accesibilizarea peroanelor de tramvai cu scarile rulante, au dat asigurari reprezentantii Metrorex, care au adugat ca amenajarea unei alte cai de rulare se va face pe timpul noptii.

“Pentru toate statiile, la sfarsitul acestui an nu o sa mai fie ocupate parti de carosabil, exceptand partea
de subtraversarea, din zona pietei Moghioros, care va fi locala. La Razoare, la statia Academiei Militare, pana la sfarsitul anului va fi redeschisa circulatia”, a mai spus Mustatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri