Numarul companiilor care aleg sa isi motiveze si sa isi fidelizeze angajatii a crescut, iar peste 70% dintre acestea folosesc tichete valorice.

“Companiile din Romania apreciaza din ce in ce mai mult avantajele acestui instrument de motivare si recompensare a angajatilor, iar acest lucru se reflecta in ponderea ridicata pe care tichetele valorice o au in pachetele de beneficii salariale. Angajatii isi doresc sa fie apreciati pentru munca si ideile lor, iar angajatorii, prin recunoasterea importantei fiecarei persoane in cadrul organizatiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru performant “, a declarat Elena Pap, Director General Up Romania.

Tichetele cadou aduc angajatorilor o serie de beneficii fiscale. Acestea se incadreaza in categoria cheltuielilor sociale, ceea ce inseamna ca sunt neimpozabile si scutite de contributii in cuantum de pana la 150 de lei de persoana si sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 5% din fondul de salarii. Tichetele cadou pot fi acordate tuturor angajatilor, dar si copiilor minori ai acestora, beneficiind de aceleasi conditii fiscale. In egala masura, ele pot fi achizitionate si de catre societatile care au cel putin un angajat.

In situatiile in care angajatorii opteaza sa ofere tichete cadou ce depasesc valoarea de 150 de lei, la diferenta dintre suma de 150 de lei si valoarea totala a tichetelor cadou se aplica 10% impozit pe venit plus contributiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% si contributia asiguratorie pentru munca: 2,25%.

Tichetele cadou, in topul...
Citeste si: Tichetele cadou, in topul beneficiilor acordate angajatilor de Craciun

Toate aceste avantaje ale tichetelor cadou raman neschimbate, in urma prevederilor fiscale intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2018.