Doua companii, respectiv MERCEDES-BENZ ROMANIA si KARSAN OTOMOTIV SANAYII E TICARET AS au contestat rezultatul licitatiei organizate de Primaria Capitalei pentru achizitia celor 400 de autobuze, scrie Hotnews.

Initial, Primaria Bucuresti declara castigatoare asocierea Otokar Europe Sas - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA.

Cei doi agenti economici cer anularea deciziei prin care s-a stabilit castigatorul licitatiei si reevaluarea ofertelor.

Valoarea atribuita a achizitiei este de 458.100.826 lei fara TVA, adica 100 milioane euro, respectiv 250.000 euro + TVA per autobuz.

"Dupa comunicarea rezultatului procedurii transmise in data de 19.02.2018, doi operatori economici au formulat notificari prealabile in data de 28.02.2018 si respectiv 01.03.2018. Conform art. 6 alin. (1) din Legea 101/2016, inainte de a formula Contestatie, ofertantii au obligatia sa transmita notificari prealabile entitatii contractante sub sanctiunea respingerii contestatiei ca inadmisibila. PMB a transmis celor doi ofertanti punctele de vedere la Notificarile prealabile in data de 05.03.2018 si respectiv 06.03.2018. In data de 14.03.2018 si in data de 15.03.2018 au fost primite doua contestatii", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei.

Care sunt motivele imputate de cele doua companii

Potrivit documentelor urcate pe SEAP, printre lucrurile contestate de cei doi operatori economici se numara:

- oferta declarata castigatoare este neconforma, intrucat aceasta nu respecta documentele achizitiei;

- nerespectarea cerintei privind dimensiunile generale constructive ale autobuzului. "Potrivit documentatiei de atribuire, in cap. 6.3. Dimensiuni generale constructive ale autobuzului, autobuzele din gama 10 m trebuie sa aiba lungimea totala minim 9.400 mm-maxim 10.700 mm, autobuzele din gama 12 m trebuie sa aiba lungimea totala 12.000 mm +/- 350 mm, autobuzele din gama 18 m trebuie sa aiba lungimea totala 18.000 mm+/- 400 mm. Fata de aceste cerinte ofertantul declarat castigator a formulat mai multe solicitari de remediere, in sensul admiterii unei lungimi maxime pentru autobuzele din gama 10 m de 10,78 m, iar pentru autobuzele din gama 18 m de 18,75", se arata in una dintre contestatii.

- nerespectarea cerintei privind documentatia de omologare a autobuzelor;

- nerespectarea cerintei privind deschiderea libera a usilor pentru calatori;

- Incalcarea principiului transparentei prevazut in mod expres de art.2 alin. (2) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice;

- Neconformitatea ofertelor depuse de catre Asocierea OTOKAR EUROPE SAS - OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. si KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S. fata de cerintele de calificare la procedura de atribuire astfel cum au fost stabilite prin Caietul de sarcini;

In situatia in care Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) va admite una dintre contestatiile depuse de cele doua firme, atunci PMB va putea ataca decizia la Curtea de Apel Bucuresti sau va putea sa reevalueze oferta firmei respective.

Daca CNSC respinge contestatiile, cele doua firme se vor putea adresa ulterior Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri