Gabriela Firea propune ajutoare financiare pentru analizele necesare in timpul sarcinii, dar si pentru femeile care se gandesc la fertilizare in vitro. Proiectul ar urma sa fie dezbatut in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, scrie Ziare.com.

Astfel, primarul general al Capitalei a anuntat ca va propune Consiliului doua proiecte in acest sens, cu scopul de a spori cresterea natalitatii.

"Primul se refera la un sprijin acordat de Primaria Capitalei pentru doamnele care sunt insarcinate, pentru ca s-a dovedit statistic ca in intreaga tara si in Bucuresti multe femei nu au bani si nici nu sunt sprijinite sa-si faca toate analizele necesare in timpul sarcinii si, de aceea, ajung cu sarcina destul de dezvoltata si abia prea tarziu afla anumite probleme pe care le au, ceea ce nu este de dorit si vom oferi un sprijin financiar in acest sens", a explicat Firea, cu prilejul semnarii unui protocol intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta "Sfantul Ioan" pentru construirea unei maternitati in curtea acestei unitati spitalicesti.

Ea a adaugat ca sunt si foarte multe cupluri infertile.

"Au nevoie de un sprijin, deoarece prin decontarile de la Casa Nationala de Sanatate se acorda un numar de tratamente intr-un subprogram national, dar acest numar niciodata nu ajunge, nu e suficient si putem afirma ca e deja o batalie si o competitie pentru a obtine aceasta subventie de la stat pentru un program de fertilizare. (...) Femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro vor fi sprijinite de Primaria Generala, achitandu-li-se practic pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial", a spus Firea.

Edilul general a mentionat ca spera ca in acest fel si Municipalitatea sa aduca o contributie privind cresterea natalitatii. "Avem un spor negativ atat in intreaga tara, cat si in Capitala", a adaugat Firea.

Sursa foto: Olesia Bilkei / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri