Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a tinut sa precizeze, joi, ca Spitalul Metropolitan se va construi "intr-un termen rezonabil", si nu in 20 de ani, asa cum a trecut Ministerul de Finante in ordonanta de urgenta adoptata miercuri, scrie Digi24.

Aflata la o ceremonie de semnare a unui protocol de colaborare intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta „Sfantul Ioan”, Gabriela Firea a declarat ca Spitalul Metropolitan nu se va construi in 20 de ani, ci "in timpul rezonabil in care se construieste orice spital de asemenea dimensiune".

„Spitalul se va construi in timpul rezonabil in care se construieste orice spital de asemenea dimensiune, 1.000 - 1.200 de paturi, in Europa si nu in 20 de ani, cat a stipulat Ministerul de Finante, repet, ca o masura birocratica asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului”, a tinut sa precizeze Gabriela Firea.

Gabriela Firea respinge informatiile: Nu este adevarat

Ea a respins informatiile privind durata mare de construire a spitalului.

Citeste si:
De ce unele tari construiesc un spital in 3 ani, iar Romania in 20?
Constructia unui spital in...

„Nu este adevarat, dezmint in totalitate aceste informatii negative. Este vorba despre faptul ca Ministerul de Finante, care gestioneaza intreg patrimoniul statului, din motive birocratice, trebuia sa treaca un termen al acestui transfer si a trecut 20 de ani ca o masura asiguratorie pur si simplu, dar asta nu inseamna ca durata de construire a spitalului metropolitan va fi de 20 de ani. (...) Demaram deja realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investitie de peste 50 de milioane de euro, apoi studiul de fezabilitate si decizia pe care o vom lua in cadrul CGMB - daca sa fie o investitie 100% a municipiului sau sa mergem pe o procedura care a fost extrem de folosita in intreaga Europa si asa s-a dezvoltat sistemul medical in intreaga lume si anume o concesiune si atunci atragerea unui investitor privat care sa construiasca de la zero aceasta unitate spitaliceasca. Vom lua aceasta decizie si o vom anunta”, a adaugat Gabriela Firea.

Cel care a avansat termenul de 20 de ani a fost purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafata de peste 47.000 de metri patrati, este situat in soseaua Pipera din sectorul 2 si trece din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti, iar termenul de realizare a investitiei este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de jurnalisti daca este corect termenul de 20 de ani, purtatorul de cuvant al Guvernului a raspuns: „Asa am inteles din actul normativ”.

Citeste si:
Cum vrea Guvernul Orban sa modfice OUG 114
Cum vrea Guvernul Orban sa...

Sursa foto: Shutterstock/VILevi 6

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania, tara fumigenelor: alergam dupa can-can, tara arde