Dupa ce primele doze de imunoglobulina, 1.000, au ajuns miercuri in Romania, alte 3.850 de doze vor ajunge vineri in tara noastra, in conditiile in care, lunar, pacientii romani au nevoie de 5.000 de doze. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Digi24.

De asemenea, potrivit ministerului Sanatatii, in cursul lunii aprilie vor mai ajunge in tara mai multe transe de 600, 800 si 1.000 de flacoane.

Este vorba despre imunoglobulina livrata de Austria, dupa ce Romania a declansat Mecanismul European de protectie civila.

Intrebata daca declaratia premierului Viorica Dancila, potrivit careia s-a rezolvat problema imunoglobulinei, a fost pripita, Sorina Pintea a spus: „S-a rezolvat problema atunci, in sensul ca am declansat mecanismul, am promovat memorandumul si Hotararea de Guvern, au fost pasi foarte importanti si sunt convinsa ca asociatile de pacienti apreciaza acest lucru”.

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca primele 1.000 de doze de imunglobulina au ajuns in Romania miercuri de la Crucea Rosie din Austria, fiind livrate catre SC Unifarm, si, potrivit calendarului de livrari transmis de Austria, va fi livrata toata cantitatea de imunoglublina – de 16.000 de doze –, pana la jumatatea lunii mai.

De asemenea, sunt in curs de derulare procedurile de achizitie de imunoglobulina din SUA, a mai transmis Ministerul Sanatatii.

Romania a solicitat sprijinul statelor UE pentru furnizarea oricarei cantitati disponibile de imunoglobulina, in conditiile in care mii de pacienti din Romania au ramas fara acest medicament.

Sursa foto: Shutterstock/VILevi 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri