O bucata din pista de aterizare-decolare a Aeroportului Otopeni s-a disclocat, vineri, 30 martie, dupa ce o aeronava a decolat, potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, care avertizeaza ca starea dezastruoasa a pistelor pune in pericol siguranta pasagerilor si a avioanelor.

„Pista 08R/26L, singura operationala pe intreaga lungime de 3500m, carpita in repetate randuri cu straturi subtiri de asfalt, a ajuns sa reprezinte un adevarat risc de siguranta. Spre exemplu, vinerea trecuta, in urma decolarii unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucata din pista s-a dislocat complet, fortand inchiderea de urgenta a acesteia. O astfel de situatie este extrem de grava, punand in pericol atat siguranta aeronavei cat si a calatorilor, indicand nevoia urgenta de reparatii capitale, nefiind vorba de primul incident de acest fel”, transmite Pro Infrastructura intr-o postare pe Facebook.

„In timpul acestui incident, pista 08L/26R, cealalta pista a aeroportului, degradata profund, nefunctionala pe o treime din lungime, era inchisa complet pentru lucrari de intretinere. In consecinta, timp de mai bine de o ora, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a fost complet inchis traficului aerian, aeronavele aflate in zbor fiind nevoite sa evolueze in zone de asteptare pana la remedierea problemelor!”, mai scrie asociatia.

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Min. Educației încearcă să introducă educația online în comunități dezavantajate
Setari Cookie-uri