Romania ramane tara cu cele mai multe nasteri inregistrate in randul mamelor adolescente, unde aproape 14% din bebelusi sunt nascuti de mame care au mai putin de 20 de ani. Romania se numara in topul clasamentului celor mai tinere mame care au pentru prima data un copil, varsta medie fiind de aproximativ 26 de ani, potrivit datelor din 2016 publicate de Eurostat.

Cele mai tinere mame care au pentru prima data un copil sunt in Bulgaria, Romania, Letonia, iar cele mai in varsta sunt in Italia si Spania, noteaza Eurostat.

In 2016, varsta medie a mamelor care au primul copil variaza in statele membre, de la 26 de ani in Bulgaria, 26,4 ani in Romania, 26,8 ani in Letonia si 27 de ani in Slovacia. Varsta medie a mamelor care au primul copil a trecut de 30 de ani in Italia, Spania, Luxemburg, Grecia si Irlanda.

Aproape 14% din copiii nascuti de mame adolescente sunt din Bulgaria si Romania

Cele mai mari rate ale nasterilor in randul mamelor adolescente, care au mai putin de 20 de ani, au fost inregistrate in Romania (14,2% din totalul nasterilor primilor bebelusi, in 2016), Bulgaria (13,6%) si Ungaria (10,8%), inaintea Slovaciei (9,9%), Lituaniei (6,3%), Marii Britanii (6,2%) si Letoniei (6,1%). In schimb, cele mai mici rate au fost raportate in Slovenia (1,6%), Italia (1,7%), Olanda (1,8%), Danemarca si Suedia (1,9%) si Luxemburg (2,2%).

Cele mai mari rate ale nasterilor primilor copii in randul femeilor cu varste de peste 40 de ani au fost raportate in Italia (7,2% din totalul nasterilor primilor copii in 2016), Spania (6,6%), Grecia (5,3%), Luxemburg (4,8%) si Irlanda (4,3%).

Una din zece nasteri din Finlanda a fost a unei mame care deja avea cel putin trei copii

In UE, peste 80% din nasteri au fost inregistrate la primul sau al doilea copil, in timp ce nasterile celui de-al treilea copil in familie au reprezentat 12,2% din numarul total, iar nasterile celui de-al patrulea copil sau mai mult au reprezentat 5,9%, in 2016.

Cele mai mari rate de mame care au al patrulea sau mai mult de patru copii au fost inregistrate in Finlanda (10,1%), Irlanda (9%), Marea Britanie (8,5%), Slovacia (8,1%), Romania (7,7%) si Belgia (7,6%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri