Persoanele condamnate pana la 5 ani de inchisoare si-ar putea executa pedeapsa la domiciliu sau in zilele de week-end intr-un centru special infiintat sau in regim mixt, potrivit unor amendamente PSD adoptate marti de Comisia juridice din Camera Deputatilor, scrie Digi24.

Unul dintre aceste proiecte a fost depus de PNL anul trecut si prevedea metode alternative de executare a pedepselor pentru cei care au primit condamnari mai mici de 4 ani de inchisoare. Daca aceste amendamente sunt aprobate, durata maxima a pedepsei ar creste la 5 ani de inchisoare.

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a comasat cele trei propuneri legislative initiate de PNL si UDMR si a adaugat amendamentele PSD. La randul lor, deputatii PNL au criticat amendamentele PSD, declarand ca acestea schimba fundamental propunerea facuta de ei.

Autorii acestor amendamente au scos din proiectul de lege anumite exceptii specificate in proiectul initial.

Astfel, proiectul amendat prevede doar ca masurile alternative de executare a pedepsei nu se aplica pentru condamnarile privative de libertate aplicate pentru „savarsirea de catre condamnat a unei infractiuni cu violenta sau profitand de starea de neputinta fizica sau psihica a victimei”. Din proiectul initial se elimina continuarea: „infractiuni de serviciu, infractiuni de coruptie sau cele conexe infractiunilor de coruptie cat si persoanelor aflate in stare de recidiva”.

Cel care va dispune aceste masuri este judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei, si doar pentru condamnatii care nu au savarsit abateri disciplinare. De asemenea, masura alternativa de executare a pedepsei se va face prin bratara electronica.

In plus, Comisia juridica a mai stabilit ca in cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de pana la un an executarea pedepsei se realizeaza in arest la domiciliu, cu exceptia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenta.

Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri