Gabriela Firea a anuntat, miercuri, ca incepe procesul de reparatie si reabilitare a strazilor din Bucuresti, care s-au umplut de "cratere" in aceasta primavara. In plus, primarul Capitalei s-a plans ca lucrarile vor fi mai scumpe decat daca s-ar fi realizat cu firmele primariei si a dat vina pe Opozitie, scrie Ziare.com.

"Avem o evidenta clara a acestor gropi, cratere in unele zone. Trebuie in regim de urgenta sa incepem repararea si reabilitatea tuturor bulevardelor si trotuarelor", a spus Firea.

Edilul s-a plans ca aceste lucrari vor fi mai scumpe decat daca s-ar fi realizat cu firmele primariei, care inca nu au primit votul final in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Astfel, Firea sustine ca va face un calcul pentru a prezenta bucurestenilor cat va plati in plus primaria din cauza Opozitiei, care s-a opus in CGMB trecerii acestei activitati la firmele infiintate anul trecut de PMB.

Gabriela Firea ameninta Opozitia

"Daca domnii consilieri din Opozitie ar fi inteles ca este in interesul cetatenilor, am fi putut in acest moment sa realizam aceste lucrari de buna calitate si la un pret redus cu propriile noastre companii. Din nefericire, din cauza unor oameni care nu se gandesc decat la interesul lor, fac apel la Cristian Busoi sa lase politicianismul ieftin la o parte, sa lase interesele sale la o parte si la Ludovic Orban, care a fost viceprimar si a uitat cat de greu este sa conduci o primarie. Acum doar pentru a se opune unui model nou european de administratie blocheaza toate aceste societati. Au votat impotriva. Suntem blocati.

Nu-i nimic, noi vom lucra inca o luna pe vechile contracte mult mai vechi si care pun anumite conditii. Vom face aceste calcule cat ar fi costat in aceasta primavara prin companiile noastre si cat va costa pe vechile contracte. Diferenta o voi imputa consilierilor generali ai PNL care, manipulati amenintati de Busoi si Orban, nu voteaza in consiliu pentru interesul cetatenilor. Acum trebuie iar sa ne rugam de cei care au mai lucrat pana acum", a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei s-a plans ca multi primari PNL au infiintat astfel de companii, dar ca in Bucuresti nu se permite acest lucru, pentru ca multi nu vor sa renunte la "vacante si haine de lux".

"Daca aceasta operatiune demarata oficial astazi va fi impiedicata de diverse persoane, vor cadea capete, pentru ca noi raspundem in fata cetatenilor", a adaugat edilul.

Firea a anuntat ca tot miercuri incepe si curatenia si reabilitatea Centrului Vechi, "operatiune de amploare si anvergura".

"Solicitam sprijinul comerciantilor. Vom implementa un nou regulament pentru Centrul Vechi. Am trimis colegii fotografi. Am asa un teanc de fotografii care nu ne fac cinste. E o rusine. Nu e posibil asa ceva. In centru, in mijlocul zilei saci de gunoi? Avem firme de salubrizare.

Amenzile vor fi drastice. Ne vom implica maxim si vom sprijini aceasta zona, dar dorim si o cooperare responsabila din partea comerciantilor", a punctat ea.

De asemenea, Firea a amenintat cu amenzi mari si proprietarii cladirilor istorice care nu le ingrijesc.

"Voi avea toleranta zero ca aceste cladiri istorice sa fie in continuare ca dupa razboi. Foarte murdare, afectate de vreme, pline de graffiti, de injurii", a adaugat Gabriela Firea.

Si in parcuri va incepe curatenia si reabilitarea, primarul spunand ca personal a mers in cateva locuri de joaca pentru copii si ca acestea nu sunt deloc sigure pentru cei mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri