Primaria Capitalei lucreaza la un nou proiect pus in dezbatere astazi, prin care vrea sa interzica vanzarea cainilor si pisicilor in pet-shopuri, scrie Digi24.

Magazinele de tip pet-shop din Bucuresti ar putea ramane in curand fara o parte importanta a activitatii lor, daca va fi aprobat proiectul pus astazi in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

„Se interzice vanzarea de catre persoane fizice sau juridice, a cainilor si a pisicilor in magazine de tip pet-shop si in comerturi similare, sau prin alte metode, pe raza Municipiului Bucuresti”, scrie in primul articol al proiectului de hotarare pus in dezbatere.

Sunt prevazute, totusi, doua exceptii: 1. cainii si pisicile provin de la adaposturi de animale si asociatii de profil; 2. cainii si pisicile provin de la crescatori autorizati cu certificare pedigree.

Daca va fi aprobat proiectul de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cine nu va respecta noile reguli risca o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv intre 3.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele juridice.

Pericol in Bucuresti: schele...
Citeste si: Pericol in Capitala: schele smulse de vant dupa o vijelie de 10 minute

In expunerea de motive a proiectului de hotarare se invoca „Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor” votata de CGMB in aprilie 2017 si „intentia actualei administratii a Capitalei de a depune toate eforturile pentru a avea o Capitala armonioasa din punct de vedere al relatiei om-animal, o Capitala pet-friendly, o Capitala care pune accentul pe viata, o Capitala in care animalele beneficiaza de protectie, dar si de bunastare”.

De asemenea, se argumenteaza ca „interzicerea comercializarii animalelor de companie in pet shop-uri, sau comerturi similare, poate duce la o crestere a ratei de adoptie a animalelor din adaposturi si de la ONG-uri”, in conditiile in care a crescut cererea de animale de companie in Bucuresti.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dan: Inca lipsesc doua miliarde si jumatate la Primaria Capitalei