13 Aprilie 2018

Gabriela Firea le-a pus gand rau pet-shopurilor. Vrea sa interzica vanzarea cainilor si pisicilor in aceste unitati



Primaria Capitalei lucreaza la un nou proiect pus in dezbatere astazi, prin care vrea sa interzica vanzarea cainilor si pisicilor in pet-shopuri, scrie Digi24.

Magazinele de tip pet-shop din Bucuresti ar putea ramane in curand fara o parte importanta a activitatii lor, daca va fi aprobat proiectul pus astazi in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

„Se interzice vanzarea de catre persoane fizice sau juridice, a cainilor si a pisicilor in magazine de tip pet-shop si in comerturi similare, sau prin alte metode, pe raza Municipiului Bucuresti”, scrie in primul articol al proiectului de hotarare pus in dezbatere.

Sunt prevazute, totusi, doua exceptii: 1. cainii si pisicile provin de la adaposturi de animale si asociatii de profil; 2. cainii si pisicile provin de la crescatori autorizati cu certificare pedigree.

Daca va fi aprobat proiectul de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cine nu va respecta noile reguli risca o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv intre 3.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele juridice.

In expunerea de motive a proiectului de hotarare se invoca „Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor” votata de CGMB in aprilie 2017 si „intentia actualei administratii a Capitalei de a depune toate eforturile pentru a avea o Capitala armonioasa din punct de vedere al relatiei om-animal, o Capitala pet-friendly, o Capitala care pune accentul pe viata, o Capitala in care animalele beneficiaza de protectie, dar si de bunastare”.

De asemenea, se argumenteaza ca „interzicerea comercializarii animalelor de companie in pet shop-uri, sau comerturi similare, poate duce la o crestere a ratei de adoptie a animalelor din adaposturi si de la ONG-uri”, in conditiile in care a crescut cererea de animale de companie in Bucuresti.



Citeste si