Simona Halep, numarul unu mondial in tenisul profesionist feminin, a adus calificarea Romaniei in Grupa Mondiala a Fed Cup, obtinand victoria decisiva in barajul cu Elvetia, gazduit de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Simona Halep a invins-o in doua seturi, 6-2, 6-1, pe veterana Patty Schneyer (39 ani/locul 149 WTA), cea care a inlocuit-o in echipa elvetiana pe Timea Bacsinszky, pentru primul meci al zilei de duminica. Romania conduce acum cu scorul general de 3-0 si si-a asigurat revenirea in Grupa Mondiala a Fed Cup dupa o absenta de doi ani, de la retrogradarea din aprilie 2016, potrivit Agerpres.

Ghemul de start, lung de 5 minute, a revenit Simonei Halep care a facut primul break al partidei, dupa ce a revenit de la 0-40. Dupa un alt ghem echilibrat, Simona se distanteaza la 2-0 pe serviciul propriu. Elvetianca sparge gheata si reduce scorul la 2-1, dupa ce si-a concretizat serviciul. Liderul WTA joaca din ce in ce mai agresiv, o pistoneaza fara incetare cu mingi la colturile terenului pe Schnyder, fara solutii in defensiva, si scorul ajunge la 4-1, dupa ce romanca isi castiga serviciul si face un alt break. Schnyder s-a agatat de ghemul 6, a dat totul pentru a reveni in meci si a reusit la mare lupta un break care a redus diferenta la 4-2. Halep reactioneaza rapid si reuseste un re-break care duce scorul la 5-2. Jucatoarea romana indeplineste o simpla formalitate pe ghemul ei de serviciu si castiga fara emotii primul set cu 6-2 dupa 41 minute.

Setul doi incepe cu un nou break in contul Simonei Halep, care isi mentine concentrarea si determinarea pentru a incheia cat mai rapid ostilitatile. Scorul ajunge firesc la 3-0, dupa un alt break al romancei in ghemul 3. Simona serveste si face 4-0, iar apoi Schnyder castiga primul ei ghem din actul 2 si tabela indica 4-1. Halep ramane in control si castiga fara emotii pe serviciul propriu, iar la 5-1 soarta setului si a partidei pare decisa. Cu un nou break, Simona pune capat setului si meciului cu 6-2, 6-1 dupa o ora si cinci minute de joc.

In circuitul WTA, Simona Halep si Patty Schnyder s-au infruntat o singura data, in 2010, la Fes (Maroc), in sferturi, unde romanca s-a impus cu in doua seturi cu 6-2, 7-6 (3). In Fed Cup, cele doua jucatoare s-au infruntat pentru prima oara la Cluj. La scorul de 3-0, regulamentul Fed Cup prevede sa se mai dispute doar partida de dublu, in care cel mai probabil vor juca Sorana Cirstea si Mihaela Buzarnescu pentru Romania. In confruntarile de Fed Cup, Romania conduce acum Elvetia cu 4-3.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri