Simona Halep, nr. 1 mondial al tenisului feminin, a transat duminica soarta calificarii Romaniei in Grupa Mondiala a Fed Cup, dupa ce a adus punctul decisiv, al treilea, pentru Romania, in urma victoriei cu 6-2, 6-1 in fata elvetiencei Patty Schnyder, inlocuitoarea surpriza a jucatoarei Timea Bacinzky, care a acuzat probleme la aductori in incalzirea dinaintea partidei de simplu.

Simona Halep a declarat dupa meci ca, desi a fost surprinsa ca va juca cu o jucatoare stangace, s-a simtit mult mai relaxata in meciul cu Schnyder, iar jocul si rezultatul au confirmat acest lucru, scrie Agerpres.

''M-a surprins aceasta decizie, am aflat-o cu 40 minute inainte de meci, ceea ce nu a fost usor deloc. Dar in momentul acela mi-a scris si Darren (Cahill - antrenorul Simonei - n.r.) si mi-a zis cam ce trebuie sa joc. A fost un mesaj foarte bun pentru mine, mi-a dat incredere. Am vorbit cu cei de aici, cu dl capitan, cu Andrei (Pavel - n.r.), au spus ca trebuie sa joc un pic mai inalt, sa o alerg, sa deschid unghiurile, sa joc ceea ce stiu eu. A fost greu la inceput bineinteles, este o stangace si nu m-am antrenat deloc in perioada aceasta cu o jucatoare stangace. Nu a fost usor, dar am incercat sa fiu solida si sa domin meciul, ceea ce s-a intamplat. Totul a fost azi mai bine, si deplasarea si modul in care am lovit mingea. Ieri la inceput, zburau mingile doi metri afara, apoi am schimbat racheta si se duceau in fileu. Nu am avut feeling-ul potrivit ca sa pot fi mai agresiva ieri, dar astazi a fost mult mai bine si bratul mai relaxat'', a declarat Simona Halep dupa meciul care a adus calificarea Romaniei in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Simona Halep a adaugat ca accidentarea usoara de sambata nu i-a ridicat probleme: ''Dupa ce m-am incalzit nu prea am mai simtit piciorul, a fost un pic de jena dar cred ca nu e nimic grav. A fost din cauza emotiilor ieri, o mica contractura, sper sa-mi revin in cateva zile si sa fiu ok la Stuttgart. Mi-am dorit sa castig acest meci, sa terminam cu stresul si emotiile. Le multumesc celor de aici, dar ce a facut Clujul cand am jucat aici, mai ales ieri, a fost ceva deosebit. E admirabil ceea ce fiecare om transmite pe teren si toata energia pe care o simtim aici''

La Stuttgart, turneul unde va juca saptamana viitoare, Simona nu si-a propus un obiectiv concret: ''Voi incerca sa joc cat mai bine, terenul e diferit, vin dupa o incarcatura foarte mare emotionala. Vom vedea ce va fi. Sper sa fie bine''.

Intrebata ce trofeu ar prefera intre un Grand Slam si Fed Cup, Halep a raspuns ca le vrea pe ambele, dar nu va regreta daca nu isi va trece in palmares aceste titluri: ''Le-as alege pe amandoua daca se poate, dar anul urmator as vrea Cupa Federatiei. Mi-as dori sa castig un turneu de Grand Slam, nu conteaza unde, dar acesta este visul meu in tenis dupa ce am ajuns nr. 1 mondial. Sper sa se intample intr-o buna zi, dar nu vreau sa pun presiune si nici nu o sa fiu dezamagita daca acest lucru nu se va intampla in cariera mea. Sunt destul de impacata sufleteste cu ceea ce am facut pana acum si faptul ca imi place tenisul conteaza cel mai mult''.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri