Dupa o filmare aeriana a nodului rutier Virtutii, parte din proiectul penetratiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, Asociatia Pro Infrastructura a afirmat ca "santierul inainteaza cu viteza melcului", iar Primaria Capitalei nu a intarziat sa reactioneze, scrie Ziare.com.

Potrivit reprezentantilor PMB, proiectul "Penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti - Pitesti" a fost demarat in urma cu mai multi ani, care atunci cand a fost preluat de actuala administratie era complet blocat.

"La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit intregul proiect, platile restante catre constructor au fost efectuate si s-au prevazut bani in buget pentru ca lucrarile sa poata continua. Proiectul initial a fost facut prost, nefiind luate in calcul o serie de retele edilitare care trebuiau deviate pentru ca lucrarile sa poata continua.

Nici retelele RATB de pe amplasamentul lucrarii nu au fost prinse in proiect, in acest moment reprezentantii regiei lucrand la devierea acestora", precizeaza reprezentantii PMB.

Potrivit acestora, termenul de finalizare a obiectivului de investitii asumat initial de catre constructor a fost decalat si din cauza lucrarilor suplimentare care au vizat descarcari arheologice care au durat mai mult decat era previzionat.

"In acest moment PMB a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologica, iar constructorul a inceput lucrarile la canalizarea pluviala si alimentare cu apa, dar si la noul traseu al conductelor de apa industriala Cet Grozavesti. De asemenea, s-a semnat incredintarea catre ENEL pentru relocarea si devierea retelelor electrice din zona", mai spun reprezentantii municipalitatii.

Acestia anunta ca termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018.

PMB mai precizeaza ca, avand in vedere vechimea documentatiei in baza careia a fost atribuita lucrarea si problemele identificate pe parcursul desfasurarii lucrarilor, a fost analizata adoptarea unei noi solutii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv, in concordanta si cu prevederile PMUD Bucuresti- Ilfov.

"Astfel, in urma grupului de lucru format la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti cu reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu in imediata vecinatate, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat in PUZ-ul coordonator Sector 6", mai spun oficialii PMB.

Nodul suprateran "Virtutii" este compus din podul hobanat care traverseaza raul Dambovita si o serie de pasaje denivelate care asigura traversarea bulevardului Virtutii si conexiunile acestuia cu directiile principale de mers - Splaiul Independentei - Autostrada A1.

Asigurarea directiilor de mers in nodul rutier se face prin intermediul a 13 pasaje rutiere, a unui pasaj dublu peste soseaua Virtutii si a unui pod hobanat peste raul Dambovita.

Podul hobanat este realizat in proportie de aproximativ 85,5%, in timp ce intregul tronson Nod rutier "Virtutii" este realizat in procent de 58%.

Declaratia Primariei Bucuresti vine ca urmare a filmarii Asociatiei Pro Infrastructura, care a declarat ca proiectul este "un exemplu perfect de incompetenta si neputinta administrativa din partea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) ".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri