Cadrele medicale care isi desfasoara activitatea in spitalele aflate in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ar putea beneficia de locuinte de serviciu, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 4 mai.

"Se aproba demararea procedurilor de identificare si negociere, in scopul achizitionarii de unitati locative cu destinatia de locuinte de serviciu pentru cadrele medicale care isi desfasoara activitatea in cadrul spitalelor aflate in administrarea CGMB, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB)", prevede proiectul, conform Agerpres.ro.

Achizitionarea imobilelor va fi supusa aprobarii CGMB. Identificarea si negocierea se vor face de catre o comisie mixta compusa din specialisti din cadrul aparatului de specialitate si consilieri generali, stabilita prin dispozitia primarului general.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca una dintre problemele cu care se confrunta Municipiul Bucuresti este deficitul de specialisti din cadrul spitalelor aflate in administrarea consiliului general.

"Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv intemeiat pentru care medicii si asistentii medicali sa nu mai fie tentati sa paraseasca tara", prevede documentul.

Cum va da Primaria Capitalei...
Citeste si: Cum va da PMB banii pentru folosirea masinilor in comun

Conform unei adrese transmise Primariei Generale de catre ASSMB, solicitarile unitatilor sanitare privind necesarul de locuinte totalizeaza un numar de 406 apartamente si 94 de garsoniere.

Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primaria ar investi peste 1 miliard de lei in sistemul de termoficare