Peste jumatate dintre romani vor sta acasa in mini-vacanta de 1 mai, 20% se pregatesc de o iesire la padure, iar 15% merg la munte. Litoralul romanesc si City Break-urile completeaza clasamentul, fiecare insumand 6% dintre optiuni.

Dintre cei care opteaza sa petreaca mini-vacanta departe de casa, o treime vor urca la volanul masinii personale, unul din zece romani va fi pasager in masinile prietenilor, 5% opteaza pentru tren si doar 2% calatoresc cu avionul. Daca ordinea preferintelor pentru statiunile de pe litoral este Mamaia, Vama Veche si Navodari, peste jumatate dintre respondenti considera ca Vama Veche nu este pe gustul lor, un sfert afirma ca statiunea „nu mai este ce a fost” si doar 15% se declara in continuare incantati de locatie.

Cum gratarul nu lipseste din lista obiceiurilor de 1 mai, nici micii nu lipsesc din meniu, astfel ca peste jumatate dintre romani vor pune mititei pe gratar si in acest an. 45% vor completa cu carne de pui iar 39% vor pune pe gratar si ceafa de porc. O treime dintre respondenti spun ca din meniu nu va lipsi nici garnitura, legume pe gratar. O treime din romani aleg, cu toate acestea, sa nu faca gratar, si doar 4% au in meniu carne de berbec.

Inainte sa aiba ce pune pe gratar, romanii trebuie sa mearga si la cumparaturi. O pondere de 8 din 10 romani isi vor cumpara cele necesare din supermarket, in timp ce putin peste un sfert din respondenti vor alege pietele din cartier. Producatorii independenti urca pe a treia pozitie in topul preferintelor pentru aprovizionare, cu 13%, la distanta considerabila fata de chioscurile de la parterul blocurilor sau livrarile la domiciliu.

Jumatate dintre romani aloca 150 de lei petrecerilor de 1 mai, un sfert vor cheltui pana la 300 de lei, 12% se vor apropia de 500 de lei, 5% pana la 700 de lei si 6% vor depasi si acest prag. De altfel, peste jumatate dintre romani afirma ca au acelasi buget pentru 1 mai ca si anul trecut, iar un sfert chiar vor reduce din cheltuieli.

Intrebati ce sarbatoresc de 1 mai, 96% dintre respondenti au ales Ziua Internationala a Muncii, 3% au optat pentru Ziua Micii Uniri, iar 1% pentru Ziua Internationala a Naturii. Sondajul a fost desfasurat online, in luna aprilie 2018, pe un esantion de 1.575 de respondenti din toata tara, 29% cu venituri intre 1.001 si 2.000 lei, 25% cu venituri intre 2.001 si 3.000 lei, 16% peste 4.001 lei si 15% atat cu venituri mai mici de 1.000 lei, cat si de la 3.001 la 4.000 lei.

Provident Financial Romania face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanti furnizori de credite la domiciliu din Europa. Din 2006, Provident a investit in Romania peste 300 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de aproape 90 de milioane de euro.

Sursa foto: nd3000 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri