Chiar daca marti este ultima zi din minivacanta de 1 Mai, romanii nu au motiv sa fie tristi, pentru ca la finalul lunii mai, revine vacanta, iar pana la sfarsitul anului, se mai strang alte 8 zile libere.

Potrivit Codului Muncii, anul acesta romanii vor avea 15 zile libere.

De 1 Mai, pentru ca bugetarii sa beneficieze de o minivacanta in toata regula, adica sa lege patru zile libere, Guvernul a decis ca si 30 aprilie sa fie petrecuta de romani departe de birouri. Orele pierdute vor fi, insa, recuperate. Ziua Muncii este din nou un prilej de sarbatoare, scrie Digi24.

Minivacanta la finalul lunii mai

Dar la finalul lunii mai avem inca o zi libera, cand vor fi Rusaliile, care se va lipi la weekend. Si la finalul aceleiasi saptamani, sarbatorim 1 iunie, Ziua copilului, care este de doi ani deja si ea zi libera. Practic, in saptamana 28 mai - 1 iunie, doar trei zile sunt lucratoare: 29 mai, 30 mai si 31 mai. Daca vi le luati concediu, v-ati putea alege astfel cu o vacanta in toata regula, de noua zile.

Calendarul scolar 2017-2018

Elevii vor invata pana in 15 iunie, in 16 iunie urmand sa inceapa vacanta de vara. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, in 8 iunie. Evaluarea Nationala are loc in zilele de 11 iunie, 13 iunie si 14 iunie (la limba materna). In ceea ce priveste Bacalaureatul, probele scrise ale primei sesiuni se vor desfasura in perioada 25 - 28 iunie. Anul scolar 2018-2019 va incepe in 10 septembrie, conform unei decizii luate de ministrul educatiei.

Citeste si:
Proiect de lege: Sambata ar putea sa devina zi lucratoare
Proiect de lege: Sambata ar...

In august, pe 15, crestinii marcheaza Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi libera in 30 noiembrie, de Sfantul Andrei.

In ultima luna din an sarbatorim Ziua Nationala, la 1 decembrie. Iar in 25 si 26 decembrie suntem liberi de Craciun. Anul acesta cad marti si miercuri zilele libere de Craciun, asa ca foarte probabil, Guvernul va da liber si in Ajun, pe 24 decembrie, astfel incat, legat cu weekendul, iese o minivacanta de cinci zile.

Ar mai fi o varianta pentru finalul lui 2018. Daca ar fi libere si zilele de 27, 28 si 31 decembrie (zile care ar putea fi recuperate in ianuarie 2019, prin program prelungit), angajatii ar intra in vacanta vineri, pe 21 decembrie, urmand sa revina la serviciu abia pe data de 3 ianuarie 2019.

ZILE LIBERE IN 2018

1 ianuarie - Anul Nou
2 ianuarie - Anul Nou
24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane

Citeste si:
Minivacanta de Sfanta Maria: Aglomeratie la frontiera Giurgiu-Ruse
Minivacanta de Sfanta Maria:...

6 aprilie (vineri) - Vinerea Mare
8 aprilie (duminica) - Pastele
9 aprilie (luni) - Pastele

1 mai (marti) - Ziua Muncii
27 mai (duminica) - Rusalii
28 mai (luni) - Rusalii

1 iunie (vineri) - Ziua Copilului
15 august (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (vineri) - Sfantul Andrei

1 decembrie (sambata) - Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie (marti) - Craciunul
26 decembrie (miercuri)- Craciunul

Citeste si:
Mai multe zile de concediu pentru bugetari. Ce angajati sunt vizati
Guvernul vrea mai multe zile...

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Zilele libere: ce concedii isi poate lua un angajat. De multe NU stiai