Mai multe organizatii sindicale din Sanatate si Asistenta sociala au anuntat ca vor organiza luni, 7 mai, mai multe greve de avertisment, scrie Ziare.com.

"Indiferent de apartenenta sindicala, avem o problema comuna, pe care trebuie sa o rezolvam in favoarea angajatilor - avem o lege a salarizarii incompleta si discriminatorie, care a generat o adevarata criza in Sanatate si Asistenta sociala. Trebuie sa-i determinam pe cei aflati la putere sa gaseasca solutiile de rezolvare a ei, conform promisiunilor facute in momentul in care au ajuns la conducere!", se arata intr-un comunicat al celor de la Sanitas.

Marti, intalnire cu Viorica Dancila

Marti urmeaza ca liderii sindicatelor sa aiba o intalnire cu premierul Viorica Dancila, sefa Executivului sustinand ca vrea sa afle care sunt nemultumirile angajatilor din Sanatate, asta desi acestia si le-au strigat public in numeroase proteste si in curtile spitalelor, si in fata ministerelor si Guvernului.

Daca pana vineri nu vor fi rezolvate problemele, sindicatele au anuntat ca au strans semanturile si declanseaza greva generala.

Cum afecteaza greva de avertisment pacientii

In timpul grevei de avertisment activitatea in spitale va fi asigurata in proportie de 33%, cum prevede legea.

In functie de sindicat, participantii la greva sunt incurajati sa iasa in curtile spitalelor, altii sa poarte banderole la mana, iar cei care aveau ziua libera sunt indemnati sa organizeze proteste in fata ministerelor sau consiliilor judetene.

In unele unitati sunt si medici care se vor alatura grevei.

Cum s-a ajuns de la promisiuni la salarii ca in Occident la greva generala in Sanatate

Haosul din salarizare a dus la proteste in numeroase spitale din toata tara, pe masura ce oamenii isi primeau fluturasii pe luna martie si vedeau ca majorarile promise sunt de fapt scaderi de multe sute de lei.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a recunoscut ca 10% din personalul sanitar pierde bani, insa a aruncat problema in curtea managerilor de spitale, cerandu-le sa se "gospodareasca" pentru a corecta scaderile provocate de noua legislatie.

Exista diferente foarte mari intre spitale, si in functie de specialitate, si de ordonatorul de credite, astfel ca s-a ajuns la situatii in care in unele unitati s-au dat sporuri mai mari, in altele mai mici si in altele deloc.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri