Seful IPJ Ialomita si 8 ofiteri din subordinea sa sunt cercetati de superiori pentru ca nu au anchetat si nu au luat masuri in cazul jafurilor repetate de la Sinesti, scrie Digi24.

IGPR a anuntat ca recomanda cercetarea prealabila a sefului IPJ Ialomita si a altor opt persoane din conducerea politiei judetene.

In urma activitatilor de verificare, conducerea I.G.P.R. a dispus „inaintarea materialului conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu propunere de declansare a procedurii cercetarii prealabile a inspectorului sef al I.P.J. Ialomita si declansarea cercetarii prealabile pentru 8 politisti, si anume: cei doi adjuncti ai inspectorului sef al I.P.J Ialomita, seful Serviciului de Ordine Publica, seful Serviciului Investigatii Criminale, seful Politiei municipiului Urziceni si adjunctul acestuia, seful biroului investigatii criminale din cadul Politiei municipiului Urziceni si seful Postului de Politie Sinesti”, se arata in comunicatul IGPR.

37 de soferi au fost atacati la drumul mare, doar la Sinesti, in judetul Ialomita, in ultimul an si jumatate. Aceasta, dintr-un total de 50 de furturi si tentative de furt inregistrate in intreaga tara. Este cifra oficiala a politistilor, care, au decis sa intensifice patrulele in zona, pentru ca soferii care opresc pe marginea drumului sa nu mai fie in pericol.

„Este un control care vizeaza si indrumarea colegilor nostri. Deci am dispus ca pe langa colegii de la Directia Control sa fie si colegi de la ordine publica si investigatii criminale, asadar toate cele trei cazuri care la nivelul Inspectoratului Ialomita ne sunt puternic in atentie. Pentru unul dintre cazuri, deja autorul a fost trimis in judecata, iar singurul caz de intepare, acest mod de actiune, va face atentia colegilor mei in detaliu. Am luat in calcul toate zonele tarii si intentionam ca impreuna cu colegii de la Jandarmerie, in toate zonele vulnerabile si in care sunt astfel de cazuri, sa intensificam prezenta astfel incat pe componenta preventinva si de descurajare sa ne facem, de asemenea, treaba”, a spus Catalin Ionita, seful Politiei Romane.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock 11

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri