Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatiile depuse de companiile Mercedes si Karsan, in legatura cu licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru achizitionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, castigata de asocierea Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, scrie Ziare.com.

De asemenea, primarul Gabriela Firea a anuntat ca municipalitatea va semna "cat de curand" contractul cu firma declarata castigatoare.

in paralel, la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a anuntat astazi ca a achizitionat alte 60 de autobuze Mercedes. Pretul acestora este mai mic decat cel platit de Gabriela Firea pentru autobuzele turcesti , desi acestea sunt de o calitate mai slaba, rezulta chiar din licitatia realizata de PMB. Pretul unui autobuz Otokar este de 250.000 euro+ TVA in timp ce la Cluj, licitatia pentru autobuze Mercedes s-a incheiat la un pret de 219.000 euro +TVA. 11 dintre autobuzele achizitionate recent in Cluj-Napoca sunt electrice.

"Ma bucur ca CNSC a facut dreptate! Prin respingerea contestatiilor celor doua companii participante la licitatie se demonstreaza, inca o data, ca toate acuzele si insinuarile tendentioase din spatiul public legate de aceasta achizitie au fost nefondate si ca procedura organizata de Primaria Bucuresti a fost transparenta, impartiala si perfect legala.

Toate asa-zisele neconformitati legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, astfel incat vom semna cat de curand contractul cu firma declarata castigatoare. Imi doresc ca, in aceasta vara, sa avem primele autobuze noi si moderne in Capitala", spune Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis miercuri seara de Primaria Capitalei.

Firea mai sustine ca prin decizia CNSC s-a demonstrat clar ca astfel de contestatii neintemeiate nu fac altceva decat sa blocheze dezvoltarea orasului, impiedicand implementarea unor proiecte vitale pentru cetatenii Capitalei, situatie care spera ca va fi remediata cat mai rapid, prin modificarea legii achizitiilor publice.

Care au fost motivele imputate de cele doua companii

Potrivit documentelor urcate pe SEAP, printre lucrurile contestate de cei doi operatori economici se numara:

- oferta declarata castigatoare este neconforma, intrucat aceasta nu respecta documentele achizitiei;

- nerespectarea cerintei privind dimensiunile generale constructive ale autobuzului. "Potrivit documentatiei de atribuire, in cap. 6.3. Dimensiuni generale constructive ale autobuzului, autobuzele din gama 10 m trebuie sa aiba lungimea totala minim 9.400 mm-maxim 10.700 mm, autobuzele din gama 12 m trebuie sa aiba lungimea totala 12.000 mm +/- 350 mm, autobuzele din gama 18 m trebuie sa aiba lungimea totala 18.000 mm+/- 400 mm. Fata de aceste cerinte ofertantul declarat castigator a formulat mai multe solicitari de remediere, in sensul admiterii unei lungimi maxime pentru autobuzele din gama 10 m de 10,78 m, iar pentru autobuzele din gama 18 m de 18,75", se arata in una dintre contestatii.
Primaria Capitalei cumpara...
Citeste si: Primaria Capitalei cumpara sute de apartamente pentru medici

- nerespectarea cerintei privind documentatia de omologare a autobuzelor;

- nerespectarea cerintei privind deschiderea libera a usilor pentru calatori;

- Incalcarea principiului transparentei prevazut in mod expres de art.2 alin. (2) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice;

- Neconformitatea ofertelor depuse de catre Asocierea OTOKAR EUROPE SAS - OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. si KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S. fata de cerintele de calificare la procedura de atribuire astfel cum au fost stabilite prin Caietul de sarcini;

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri