Perchezitiile declansate de procurorii DIICOT, miercuri dimineata, in cinci judete si in Bucuresti in domeniul afacerilor cu lemn vizeaza si sediul societatii Schweighofer Holzindustrie din Bucuresti si fabricile acesteia din Sebes si Radauti, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, directorii de la aceste fabrici de prelucrare a lemnului vor fi adusi la audieri. De asemenea, sunt vizate Directiile Silvice din Suceava, Alba si Hunedoara.

Miercuri dimineata, DIICOT a anuntat printr-un comunicat de presa ca procurorii si politistii efectueaza 23 de perchezitii in cinci judete (Suceava, Hunedoara, Alba, Bihor si Brasov) si in Bucuresti la persoane si institutii publice pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet.

Prejudiciul estimat de anchetatori se ridica la peste 25 milioane de euro

"Incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat, membrii grupului actionand in vederea deturnarii licitatiilor publice organizate la nivelul unor directii silvice pentru a-si asigura volume suplimentare considerabile de masa lemnoasa in vederea procesarii, in fabrici specializate in taierea si rindeluirea lemnului. In acelasi scop, unii agenti economici au fost inlaturati de la licitatiile de masa lemnoasa si, dupa caz, impusi altii", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, arata sursa citata, in urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca o parte din cantitatea de masa lemnoasa receptionata nu a fost evidentiata in documente contabile.

De asemenea, DIICOT precizeaza ca o parte din masa lemnoasa receptionata provenea din savarsirea unor infractiuni de taiere fara drept de arbori.

"In desfasurarea activitatilor ilicite, membrii grupului infractional organizat au beneficiat si de sprijinul unor functionari publici", mai arata procurorii.

Sursa foto: Kletr / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri