In Romania, nevoia de sange este constanta. In fiecare zi, spitalele si clinicile din toata tara se lupta cu deficitul de sange, majoritatea interventiilor chirurgicale si un numar mare de proceduri medicale necesitand transfuzii de sange. In ciuda tuturor progreselor tehnologice, sangele nu poate fi realizat artificial in laboratoare. De aceea, donarea de sange este o modalitate activa de a-i ajuta pe ceilalti, dar si intreaga comunitate. Printr-o procedura simpla, sigura si nedureroasa, care nu implica niciun risc pentru donator, o singura donare poate salva pana la trei vieti, prin cele trei componente diferite ale sangelui, fiecare avand propriul rol in tratarea pacientilor. Acum exista posibilitatea de a salva vieti chiar de la birou, prin campania #cei1024.

Campania #cei1024 a fost initiata de echipa Zitec in 2016, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Dupa mai multe sesiuni de donare de sange la sediul Zitec, impreuna cu partenerii de la centrele de transfuzii, echipa Zitec a implicat si alte companii in organizarea unor astfel de activitati la birou, pentru a asigura necesarul de sange din spitale, cu eforturi minime si beneficii pentru donatori. De anul acesta, s-au alaturat ca parteneri ai proiectului si centrele de transfuzie MApN, Timisoara si Cluj, astfel ca pot dona companii din mai multe orase.

Pana acum, peste 1670 de oameni au donat aproximativ 755 litri de sange, salvand astfel nu mai putin de 5033 de vieti. In 2017 si 2018, #cei1024 a castigat premiile pentru cel mai important proiect de CSR din Romania la Gala ANIS si Gala Oameni pentru Oameni, precum si o mentiune speciala la Gala Romanian CSR Awards.

Printre partenerii donatori ai campaniei #cei1024 se numara: Orange Romania, UniCredit, Sheraton Bucharest Hotel, Bitdefender, SparkWare Technologies, MENATWORK, Microchip Technology, Auchan Romania, Netop, G2 Travel, Luxoft Romania, EBS Romania, Inter Data ABS, MullenLowe Group, Microsoft, Flanco, Adobe.

Anul acesta, echipa Zitec vrea sa creasca numarul donatorilor si sa gaseasca #inca1024.

Cum se poate inscrie o companie?
Este suficient ca un reprezentant al companiei sa se inscrie pe site, iar echipa Zitec preia cererea si face legatura cu centrul de transfuzie, astfel incat sa stabileasca impreuna o data potrivita pentru ambele parti. Lista judetelor in care se pot organiza sesiuni de donare este disponibila aici.

Cum se desfasoara o sesiune de donare?
Echipa mobila ajunge la sediul companiei in ziua stabilita si amenajeaza spatiul cu paturi de recoltare. E de ajuns o sala de sedinte, bucataria, un hol sau o alta incapere cu suprafata de aproximativ 3x3 mp.
Fiecare donator trebuie sa petreaca aproximativ 30 de minute pentru a completa fise de donare, pentru analize pe loc si donarea propriu-zisa.

Care sunt beneficiile?
Cele mai castigate sunt persoanele care au nevoie de transfuzii de sange, deoarece centrele de transfuzie nu fac fata, astfel ca e nevoie de cat mai multi donatori care sa doneze in mod constant.
Fiecare donator beneficiaza de un set de analize complet gratuit, o zi de concediu platit, bonuri de masa, 50% reducere la transportul in comun, plus alte avantaje care tin de cresterea imunitatii. Dupa donare, corpul reface cantitatea de sange necesara in corp, proces care improspateaza sangele si creste imunitatea.
In plus, sesiunea de donare nu implica niciun fel de cost suplimentar pentru companie.

Despre Zitec
Lider pe piata IT din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si servicii de digital marketing.
Zitec este una dintre putinele companii romanesti certificata Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner si Google Cloud. Compania are, totodata, cel mai mare numar de specialisti certificati Zend (The PHP Company) din Romania.
Zitec a fost inclusa in “TOP 20 angajatori din IT” de catre Revista Biz si a fost premiata la Gala ANIS in 2016 cu premiul “Software Outsourcing Project of the Year” pentru solutia “Depanero Back-Office”. In 2018, serviciile livrate de Zitec clientului „PPT Preturi Pentru Tine” i-au adus acestuia premiul ”Client of the Year”, iar campania de donare de sange la birou lansata de Zitec la nivel national - #cei1024 - a castigat premiul “CSR Project of the Year”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri