Aproape toti angajatii din educatie (93,5%) vor folosi voucherele de vacanta, acordate de stat. Aproape 73% dintre ei vor cheltui maxim 2.000 de lei pentru concediu, in conditiile in care cei mai multi romani aloca pentru o vacanta intre 2.300 si 4.600 de lei. Peste 11% dintre angajatii din sistemul de invatamant nu au bani sa mearga in concediu, potrivit unui sondaj realizat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Sondajul realizat de FSLI arata si ca 16,9% dintre participanti vor aloca o suma mai mare de 2.000 de lei pentru vacanta din acest an, in timp ce 11,6 % dintre angajatii din sistemul de invatamant sustin ca nu au bani sa mearga in concediu.

Potrivit rezultatelor, pentru cei mai multi dintre cei care vor merge in concediu, bugetul alocat cheltuielilor cu transportul, cazarea si masa, este acelasi de anul trecut.

Sondajul mai arata ca 59% dintre participanti si-au petrecut ultimul concediu in 2017, cei mai multi in timpul verii, ceea ce se va intampla si in acest an.

Citeste si: Litoralul pentru toti" 2018: Cat costa o saptamana la mare

Sondajul a fost realizat in perioada 3 – 23 mai 2018, atat in mediul online, cat si prin aplicarea unor chestionare direct in unitatile de invatamant. In total, la sondaj au participat 5.628 de angajati din sistemul de educatie: personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic. La acest sondaj au raspuns angajati din educatie din: Arad, Bacau, Bihor, Calarasi, Constanta, Cluj, Galati, Harghita, Iasi, Suceava si Vrancea.

Incepand cu anul acesta, tot personalul din sectorul public poate beneficia de vouchere de vacanta. Acestea se pot acorda intregului personal din domeniul public, dar si altor angajati, din domeniul privat, la alegerea conducerii companiilor. Principala conditie este aceea ca beneficiarii trebuie sa aiba un contract de munca valabil, cu timp de lucru integral sau partial. Valoarea voucherelor va fi de 1.450 de lei/salariat in cazul angajatilor la stat, iar categoriile eligibile sunt: salariatii din institutiile si autoritatile publice; salariatii primariilor si consiliilor judetene; salariatii unitatilor aflate in subordinea consiliului local sau consiliului judetean (institutii de cultura, institutii de invatamant special, institutii de sanatate, DGASPC-uri, evidenta persoanelor, salvamont, politia locala etc); salariatii din institutiile de sanatate publica, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii; salariatii din institutiile de invatamant, aflate in subordinea Ministerului Invatamantului; angajatii din sistemul national de aparare si ordine publica (MApN, politia, jandarmeria, SRI, STS, penitenciare etc.); angajatii din institutiile deconcentrate.

Beneficiarii voucherelor de vacanta pot achizitiona servicii precum cazare, masa, transport, servicii de tratament si de agrement sau pachete turistice. Legea impune insa la folosirea voucherelor achizitionarea a cel putin o noapte de cazare. De asemenea, locatiile in care vor fi folosite voucherele trebuie sa aiba autorizatie / licenta de la Autoritatea Nationala pentru Turism.

Citeste si: Vouchere de vacanta de peste 12 MIL euro, emise in primele patru luni

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri