Potrivit INHGA, pana duminica seara este in vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundatii, valabila pe rauri din 19 judete, dar si o atentionare Cod galben ce vizeaza bazine hidrografice din 30 de judete, relateaza Agerpres.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), pana sambata la ora 18:00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de Pericol pe raurile din bazinele hidrografice: Tarlung - bazin mijlociu si inferior din judetele Brasov si Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinul inferior al raului Tarlung, in zona de confluenta cu raul Negru, zona localitatii Bacel.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza.

Hidrologii sustin ca se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

Citeste si:
Atentionare de ceata in 28 de judete in urmatoarele ore
Atentionare de ceata in 28 de...

Sursa foto: Shutterstock / Scherbinator

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Alerta meteo ANM frig, ninsoare si viscol: Cand cresc temperaturile