Elevii care au absolvit clasa a VIII-a afla astazi la liceu vor fi repartizati. Rezultatele repartizarii computerizate la liceu vor fi afisate pe edu.ro si se realizeaza in functie de media de admitere si de optiunile pe care elevii si le-au exprimat pentru un liceu anume si o filiera, in fisele de inscriere la liceu.

Rezultatele repartizarii computerizate pentru admitere liceu 2018 pot fi consultate pe http://admitere.edu.ro/. Dupa ce afla rezultatele, elevii trebuie sa isi depuna la liceul la care au fost admisi dosarul de inscriere, in perioada 10 - 13 iulie. Admiterea la liceu se face fara examen, pe baza mediei obtinute de elev la Evaluarea Nationala si a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII. Rezultatele Evaluarii Nationale conteaza in proportie de 80% la media de admitere la liceu. Restul de 20 de procente reprezinta media de absolvire a claselor V-VIII.

Admitere liceu 2018: Cum se completeaza fisa de admitere la liceu

Ministerul Educatiei a publicat un ghid al admiterii computerizate, pentru a-i ajuta pe parinti si elevi sa completeze fisele de admitere la liceu. Iata mai jos sfaturile Ministerului, pentru optimizarea sanselor ca elevul sa intre la clasa pe care si-o doreste:

1. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat.

2. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat.

3. Incheie cu optiunile cel mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu care nu iti place, decat sa nu intri deloc.

Nu completa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite. Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev.

4. Tine cont de mediile de admitere din anii precedenti, pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.

5. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere NU iti poate dauna in nici un fel - oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri. In schimb, un numar prea mic de optiuni iti poate diminua serios sansele de a fi admis. Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru nici una din optiunile exprimate.

Nu exista nici un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate - de la cea pe care o doresti cel mai mult la cea mai putin dezirabila.

6. Statistic, mediile de a dmitere sunt de la un an la altul putin mai mari, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa.

7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza de date nationala de la Ministerul Educatiei Nationale.

8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.

9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie.

Admitere liceu edu.ro: Ce se intampla cu candidatii nerepartizati

Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune. Daca la un moment dat se gaseste un elev la care optiunile exprimate in fisa nu ii permit sa intre la nici un liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decat el), elevul respectiv ramane nerepartizat si trebuie sa participe la a doua etapa de admitere la liceu, pe 7 septembrie 2018.

In cazul in care doi elevi au medii de admitere la liceu egale, ei sunt departajati in functie de urmatoarele criterii, folosite in ordine:

  • media generala obtinuta la Evaluarea Nationala
  • media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • nota obtinuta la examenul de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
  • nota obtinuta la examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale
  • nota obtinuta la examenul de Limba materna din cadrul Evaluarii Nationale

In cazul in care pe ultimul loc la un liceu sunt elevi atat cu medii de admitere egale, cat si cu toate mediile de departajare de mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt admisi la clasa pe care au cerut-o, spune Ministerul Educatiei in metodologia de organizare a admiterii la liceu.

Depunerea dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant liceal in care candidatii au fost repartizati se va realiza intre 10 si 13 iulie.

Calendar admitere la liceu 2018, etapa a doua

A doua etapa de admitere la liceu se desfasoara pe 7 septembrie 2018. Aceasta este rezervata absolventilor de clasa a VIII-a care nu au participat sau care nu au fost repartizati in prima etapa, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior.

Calendar admitere la liceu 2018:
29 iunie – 3 iulie 2018 Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a
29 iunie – 3 iulie 2018 Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere
30 iunie – 4 iulie 2018 Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata

9 iulie 2018 Repartizarea computerizata la liceu a absolventilor clasei a VIII-a
Afisarea la scolile gimnaziale a listei cu locurile neocupate la liceele din judet

10 - 13 iulie 2018 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri