"Impactul “revolutiei fiscale” a atins, in mod direct, 1,2 milioane de lucratori si pune in risc inca 608.781 de salariati. Pe acesti 608.781 in general ii regasiti prin companii multinationale, prin companii mijlocii si mari. Ceilalti 1,2 milioane de salariati o sa-i regasiti preponderent in intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii", a declarat Dumitru Costin, citat de Agepres.

Dintre cei care au inregistrat, in martie 2018 fata de noiembrie 2017, reduceri ale veniturilor salariale nete, 169.440 de salariati au suportat integral transferul sarcinii contributiilor, iar 965.978 de salariati au suportat partial transferul sarcinii contributiilor. 608.781 salariati au primit compensarea transferului sub forma de bonusuri, contractele lor de munca au ramas insa neschimbate in ceea ce priveste salariul de baza brut. Ca urmare, angajatorul poate decide oricand unilateral diminuarea sau stoparea acestor forme de remunerare.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres Foto