Un politist din Maramures a refuzat o mita in valoare de 80.000 de euro. Iohannis ataca la Curtea Constitutionala modificarile Codului de procedura penala. Citeste in continuare principalele titluri ale presei de astazi.

Laura Codruta Kovesi se intoarce la DIICOT, dupa ce a fost demisa din fruntea DNA. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat, miercuri dimineata, revenirea Laurei Codruta Kovesi în functia de Procuror la DIICOT Sibiu. Citeste mai multe despre acest subiect aici.

Reactia lui Tariceanu dupa revocarea lui Kovesi. Presedintele Senatului, care si-a luat concediu in perioada 9-11 iulie, a declarat ca decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi reprezinta ”finalul unui asediu nereusit al institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor, care a generat costuri masive”. ”Ne aflam astazi la finalul unui asediu nereusit al institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor, care a generat insa costuri masive: mii de destine frante in urma abuzurilor, o mare neincredere in societatea romaneasca in legatura cu actul de justitie si o divizare a societatii”, a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Iohannis ataca la Curtea Constitutionala modificarile Codului de procedura penala si ii cere sefului CCR sa astepte opinia Comisiei de la Venetia inainte de a se pronunta. Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, in care solicita CCR ca termenul de dezbatere a sesizarii privind legea de modificare a Codului de procedura penala si cea privind organizarea judiciara sa fie stabilit dupa ce Comisia de la Venetia va prezenta o opinie, potrivit Hotnews.ro.

Mita de 80.000 de euro refuzata de un politist

Un politist de frontiera a refuzat o mita de 80.000 de euro. „Aici, in Maramures, am inregistrat cel mai mare caz de refuz de luare de mita, cel al unui politist de frontiera care a refuzat suma de 80.000 de euro, oferita de o grupare infractionala”, a declarat Mariana Mirea, comisar de politie la Directia Generala Anticoruptie, conform directmm.ro. Potrivit sursei citate, Maramuresul este un judet cu foarte putine sesizari privind faptele de coruptie. Numarul mic de sesizari privind cazurile de coruptie din judet este pus pe seama lipsei de informare.

PSD extinde lista cu argumente pro suspendarii lui Iohannis. Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu a declarat ca optiunea suspendarii presedintelui Klaus Iohannis se mentine in interiorul PSD.

"Aceasta optiune exista ( a suspendarii presedintelui, nr). Avem cazul procurorului sef al DIICOT, a fost propus de ministrul Justitiei, a trecut de CSM printr-un aviz pozitiv, si sunt doua sau trei saptamani de cand el nu este desemnat in functie si se prefera un interimat care nu are legitimitatea necesara. Este un argument. Un alt argument. Sunt foarte multe acte normative care sunt blocate prin atacuri repetate la CCR (...) Exista drepturi pentru toti, dar cand un drept este exercitat abuziv, se numeste abuz de drept si el este sanctionat si in civil si in penal", a declarat senatorul PSD, conform Hotnews.

Sursa foto: sursa foto: cugetliber.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri