Peste 31.000 de candidati au sustinut miercuri examenul de titularizare 2018, iar subiectele si baremele de corectare au fost publicate deja de Ministerul Educatiei pe edu.ro. Citeste mai departe ce subiecte au avut de rezolvat profesorii care au sustinut examenul, pentru a fi angajati pe o perioada nedeterminata intr-o scoala.

Examenul de titularizare a inceput la ora 10:00, iar profesorii au avut la dispozitie 4 ore pentru a rezolva subiectele. Pentru a obtine titularizarea, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 la examen.

Vezi aici subiectele de la titularizare 2018 si baremele de corectare

Subiectele de titularizare si baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de examen au fost concepute de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), iar lucrarile scrise vor fi evaluate in 11 centre organizate la nivel national.

Titularizare 2018: unde au fost cele mai multe posturi vacante, dar si cei mai multi candidati

Cele mai multe posturi vacante sunt la urmatoarele specializari:

  • educatori/profesori pentru invatamant prescolar in limba romana: 1.094 posturi vacante
  • invatatori/profesori pentru invatamant primar in limba romana: 882
  • educatie fizica si sport: 287
  • muzica instrumentala: 274

Disciplinele cu cei mai multi candidati pentru titularizare 2018

  • Limba si literatura romana/pedagogia prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii (5.405)
  • Limba si literatura romana/elemente de pedagogie scolara si elemente de didactica generala aplicate disciplinelor din invatamantul primar (4.176)
  • Limba si literatura romana (2.735)
  • Educatie fizica si sport (2.548)
  • Limba si literatura engleza (1.877)

Cand vor fi afisate rezultatele examenului de titularizare

Primele rezultate la examenul de titularizare 2018 vor fi afisate pe 17 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene in zilele de 17 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, si pe 18 iulie, pana la ora 15:00. Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe titularizare.edu.ro in data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in data de 25 iulie.

In data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare in invatamantul preuniversitar anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular.

Sursa foto: Gradinita/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri