Primaria Capitalei intentioneaza sa aloce inca 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro), printr-o rectificare bugetara, pentru lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului. De asemenea, alte biserici primesc si ele fonduri suplimentare, scrie Ziare.com.

Municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice, aproape 6,3 milioane de lei pentru Administratia Cladiri Rezidentiale si Administrative, pentru construirea de locuinte sociale si tineret si peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina, pentru diverse cheltuieli cu chiria, salariile, materialele de birotica, dar si masini, echipamente si mijloace de transport, printre care si o masina de spalat rufe in valoare de 7.000 de lei.

In bugetul initial pe anul 2018 au fost alocati 45,5 milioane de lei catre biserici.

Nimic despre primul spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

Cu toate ca, in urma rectificarii bugetare, se are in vedere alocarea unor sume pentru Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) si pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului Clinic "Dr. I. Cantacuzino", nu se mentioneaza nimic despre primul spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, care are nevoie de 12 milioane de euro pentru a fi construit.

Sume retrase de la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic si de la Politia Locala

In acelasi timp, se scad cu aproape 46 de milioane de lei cheltuielile pentru masini, echipamente si mijloace de transport, precum aparatele portabile de radiologie, defibrilatoare, ecografe, ecocardiografe, sistem endourologie joasa, sterilizatoare, monitoare pentru functiile vitale, lampi scialitice, intrumentare, aparate de anestezie, turnuri de perfuzie, monitoare, mese pentru salile de operatie etc.

Citeste si:
USR Bucuresti: Firea acuza sabotaje inchipuite
USR Bucuresti: Firea acuza...

Se retrag bani si de la Politia Locala - 8 milioane de lei (pana la 66,4 milioane de lei), de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement - aproape 3 milioane de lei (ramanand cu 146 de milioane de lei) si de la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - peste 4,8 milioane de lei (pana la 71,8 milioane de lei).

In schimb, se aloca aproape 6,3 milioane de lei pentru Administratia Cladiri Rezidentiale si Administrative, pentru construirea de locuinte sociale si tineret, peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina, pentru diverse cheltuieli cu chiria, salariile, materialele de birotica, dar si masini, echipamente si mijloace de transport.

Astfel, banii alocati centrului vor fi folositi pentru achizitionarea a doua sisteme PC statie grafica in valoare de 30.000 de lei fiecare, doua laptopuri pentru editare video in valoare de 18.000 de lei fiecare, alte 11 laptopuri (77.000 de lei), trei computere (15.000 de lei), un Ipad de 8.000 de lei, doua serevere de 11.000 de lei fiecare, o imprimanta multifunctionala pentru bilete de 7.000 de lei, o multifunctionala profesionala de 24.000 de lei, opt imprimante (15.000 de lei), patru camere video profesionale (96.000 de lei), un aparat profesional cu doua obiective de 29.000 de lei si patru televizoare (80.000) de lei. Centrul Lumina mai cere bani, printre altele, si pentru o masina profesionala de spalat rufe de 7.000 de lei, o masina, un aparat de sudura de 4.000 de lei, doua DVD playere de 4.000 de lei fiecare si un sistem de supraveghere video de 10.000 de lei.

Se mai aloca 2 milioane de lei pentru Centrul Clinic de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia", 4 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Cantacuzino, pentru diverse echipamente medicale, 13 milioane de lei pentru Spitalul Foisor si 1,4 milioane de lei pentru Spitalul de copii "Victor Gomoiu".

Citeste si:
Firea depune plangere penala pentru "sabotarea sistemului de...
Firea depune plangere penala...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ELCEN explica de ce bucurestenii nu au caldura
Setari Cookie-uri