Un medic de familie din Arad si-a depus CV-ul pentru a deveni brancardier la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU). In acest fel, va castiga un salariu dublu. Citeste in continuare cele mai importante titluri de astazi, 24 iulie.

Un medic din Arad si-a depus CV-ul pentru a deveni brancardier. Va castiga un salariu dublu!
Medicul de familie Adrian Darabantiu, din Arad, cunoscut pentru ca este si presedintele Societatii de Medicina de Familie Arad, si-a depus dosarul de angajare pe post de brancardier la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU), afirmand ca a fost nevoit sa ia decizia aceasta din considerente financiare, scrie news.ro.

”Un brancardier poate primi in mana chiar peste 4.000 de lei, iar eu dupa 31 de ani de activitate, raman in mana cu jumatate din aceasta suma, desi am un cabinet medical peste medie ca marime, cu aproximativ 2.500 de pacienti. Am colegi care au 1.500 de pacienti, iar cabinetul lor incaseaza in jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleaca acasa cu mai putin de 2.000 de lei pe luna, chiar 1.500 lei, dupa ce si-a platit angajatii, a achitat facturile si toate taxele”, a spus Darabantiu.

Viorica Dancila: "Nu am facut o evaluare a ministrilor. Multi dintre cei care m-au jignit sunt oameni care au taiat pensii, au taiat salarii, au inchis scoli si spitale"

Prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila a discutat despre bilantul Guvernului pe care il conduce, precizand ca inca nu a facut o evaluare a ministrilor. Mai mult, aceasta a lansat un atac la adresa celor care o critica, subliniind ca sunt persoane care in trecut au taiat pensii si salarii. Citeste toate declaratiile Vioricai Dancila pe adevarul.ro.

Dosarul Colectiv se va relua de la zero, la mai bine de doi ani de la trimiterea in judecata a celor trei patroni: Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, dar si a fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

CSM decide marti, in sedinta de Plen, daca aproba cererea de eliberare din functie prin pensionare a judecatorului fondului, Mihail Valeriu Terceanu. Daca cererea va fi aprobata, procesul se va relua, informeaza evz.ro

Ludovic Orban o ataca Viorica Dancila

Noul sef al DIICOT, Felix Banila: "Voi evalua structura, pentru a vede ce trebuie indreptat". Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Felix Banila in functie de procuror-sef al DIICOT, pentru urmatorii trei ani. Procurorul a declarat, dupa ce a fost numit de catre presedintele Klaus Iohannis la conducerea DIICOT, ca primul lucru pe care-l va face in noua calitate este evaluarea intregii structuri, pentru a vedea „ce situatii trebuie indreptate”, informeaza Gandul.

"Doamna Dancila este cel mai prost prim-ministru din istoria Romaniei". Declaratia ii apartine presedintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta considera ca Viorica Dancila este "cel mai prost prim-ministru" din istoria Romaniei si spune ca liderii social-democrati se poarta de parca ar fi in campanie electorala, promitand cresteri de pensii, titreaza jurnalul.ro.

Eurostat: Romania si evolutia numarului de bugetari in context european. Romania, Ungaria si Slovenia sunt statele membre care au inregistrat cea mai mare crestere a ponderii bugetarilor in totalul salariatilor, in perioada 2000 – 2016, potrivit datelor Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, procentul s-a mentinut intre 15% si 17%, in 2016 fiind de 16%. Conform Eurostat, in categoria angajatilor din sectorul guvernamental intra atat functionarii publici si alti angajati guvernamentali (la nivel national, regional si local), cat si fortele armate.In 2016, cel mai ridicate ponderi erau inregistrate in Suedia (29% din totalul angajatilor), Danemarca (28%), Finlanda (25%), Estonia (23%), Lituania, Franta si Ungaria (toate cu 22%). Cele mai reduse ponderi – in Germania (10%), Luxemburg (12%), Olanda (13%), Italia (14%), Portugalia, Irlanda si Spania (toate cu 15%) si Romania (putin peste 15%), scrie cursdeguvernare.ro.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri