Ministrul Justitie, Tudorel Toader, nu va face nicio propunere pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), potrivit unui comunicat transmis de institutie, citat de Digi24.

„In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale. In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata”, se arata in comunicatul transmis de Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei nu va propune niciun candidat pentru sefia DNA. Tudorel Toader a decis sa reia procedura, urmand depuneri de noi candidaturi. Apoi, comisia va analiza dosarele si vor fi selectati candidatii pentru interviuri.

La sefia DNA au candidat Florentina Mirica, procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar, procuror sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA si Elena Grecu, procuror sef serviciu in structura centrala a DNA.

Cei patru candidati inscrisi pentru functia de procuror sef al DNA au sustinut, joi, interviurile la sediul Ministerului Justitiei.

Potrivit procedurii stabilite de ministrul Toader, fiecare candidat a avut dreptul la o jumatate de ora pentru sustinerea proiectului de management si la o ora pentru a raspunde intrebarilor adresate de membrii comisiei constituite in vederea desemnarii viitorului sef al DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri