Peste 100 de aeronave vor survola, sambata, cerul Capitalei, in cadrul show-ului aerian Bucharest International Air Show (BIAS), aflat la cea de-a zecea editie. Spectacolul va incepe la ora 10.00 si va dura pana la ora 21.00, iar intrarea este libera, anunta organizatorii.

Cum se face accesul la BIAS 2018

Intrarea publicului la BIAS este libera. Accesul publicului se face prin ROMAERO, iar organizatorii precizeaza ca nu se asigura parcare.

Organizatorii recomanda utilizarea mijloacele de transport in comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum si liniile RATB expres 780, 783).

Spectatorii sunt asteptati incepand cu ora 09:00, programul incepand, in mod oficial, la ora 10:00.

Cine sunt participantii la show-ul aviatic din Baneasa

Echipa US AIR FORCE revine la BIAS cu aeronave F15. F-15 Eagle, produs de McDonnell Douglas (Boeing, dupa alipire, in 1997), este un avion bimotor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate conditiile meteo, destinat penetrarii spatiului aerian inamic, obtinerii si mentinerii superioritatii aeriane.

Spectacolul aerian este garantat de prezenta asilor Aeroclubului Romaniei – Hawks of Romania, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings. Hawks of Romania evolueaza cu 5 avioane EXTRA 300, iar White Wings este formatia de doua planoare. Blue Wings este formatia de parasutisti care va prezenta in aer drapelul tricolor de 400mp. Spectatorii vor asista si la evolutii de acrobatie individuala, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 si IAR 35.

Fortele Aeriene ale Greciei vor participa din nou la BIAS cu Mirage 2000 - avion de vanatoare francez, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoastere etc. "Stapani, mereu, peste inaltimi" este deviza Fortelor Aeriene ale Greciei, iar emblema este vulturul.

Fortele Aeriene ale Cehiei si Fortele Aeriene ale Ungariei vor fi prezente la BIAS 2018 cu acelasi tip de aeronava: JAS 39 Gripen, avion multirol cu greutate redusa, monomotor, fabricat de compania aeronautica SAAB din Suedia.

Valer Novac, cunoscut ca „taticul elicopterelor” din Romania, transfa elicopterul utilitar Kamov Ka-26 intr-un elicopter de acrobatie si demonstrand de ce este una din marile vedete ale manifestarilor aviatice.

Individual sau insotita de avioane militare F16, aeronava TAROM Boeing 737 va fi pilotata de comandantul si pilotul instructor Adrian Preda.

Turkish Stars este singura formatie de acrobatie ce zboara cu opt avioane supersonice. Mai mult, inca din 2001, inregistrau un record mondial, evoluand in fata unui public de un milion de spectatori. Avioanele de lupta NF-5 sunt preferate de Turkish Stars datorita sistemelor electronice de bord, dar si performantelor tehnice, acestea avand un design potrivit zborurilor supersonice, fiind capabile sa atinga o viteza maxima de 1315 km/ora.

Jurgis Kairys, legenda acrobatiilor aeriene, nu va lipsi de la editia BIAS de anul acesta. Flying Bulls revin, de asemenea, la Bucuresti.

Ioan Postolache, pilot instructor de zbor, Dan Stefanescu, pilot comandant pe Boeing 737 in cadrul companiei Tarom, si Dan Conderman, pilot instructor Boeing 737 la compania Blue Air, sunt traducerea terestra pentru nebunia de deasupra norilor care se numeste „Iacarii Acrobati”.

“Iskry” (“Scantei”), echipa de acrobatii a Fortelor Aeriene ale Poloniei, este formata din sapte aeronave TS-11 Iskra si i se mai spune “Bialo-Czerwone Iskry” (Scanteile Alb-Rosii).

Flota italiana de aeronave Typhoon va fi prezenta la BIAS. Proiectat si construit de un consortiu de trei companii partenere distincte (Alenia Aeronautica, BAE Systems si EADS), Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vanatoare cu motor dublu.

Aeronavele AWACS (Airborne Warning and Control System) se afla sub comanda NATO si fac parte din sistemul Aliantei Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implica personal multinational, intre care se afla si militari romani.

Spanish Air Force va fi prezenta cu avioane F-18. Derivat din prototipul Northrop YF-17 Cobra, Boeing F-18 Hornet este un avion de vanatoare si avion de atac la sol, proiectat pentru a actiona de la bordul unui portavion.

Fortele Aeriene ale Germaniei vor participa cu Eurofighter Typhoon si Tornado, avioane de lupta utilizate pentru toate operatiunile aeriene de atac, lupta, recunoastere, etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri